Louis Vuitton ще се изправи срещу Apple при луксозните умни часовници

Мултинационалният конгломерат LVMH възнамерява да се обърне към своя бранд Louis Vuitton за помощ в борбата срещу Apple Watch на пазара за умни часовници. Според информация от Bloomberg Louis Vuitton ще направи това с модела Tambour Horizon, който е създаден на базата на механичната серия Tambour и ще предлага информация за полети и пътеводители за седем дестинации. Цената на устройството стартира от 2450 долара и според изявление на LV ще е първият умен часовник с Android Wear, който ще може да работи в Китай.



По този начин LVMH ще разшири присъствието си на пазара на луксозни свързани часовници след успеха на моделите на TAG Heuer. Tambour Horizon е с диаметър 42 мм, което го прави по-малък от конкурентите, но отново осигурява нотификации за съобщения, обаждания и входяща електронна поща. Анализатори смятат, че все повече луксозни марки ще предложат умни часовници като начин да стимулират потребителите по-късно да преминат към класически швейцарски часовници.


Сред другите характеристики на часовника са AMOLED дисплей с резолюция 390x390 пиксела, водоустойчивост на дълбочина до 30 метра, сапфирено покритие на задния панел и дисплея, Bluetooth 4.1, Wi-Fi, и 300 mAh батерия за около 22 часа автономна работа, 512MB RAM и 4GB памет. Операционната система е Android Wear 2.0, а съвместимостта на джаджата е с устройства с Android 4.3+ и iOS 9+. Louis Vuitton ще предложи Tambour Horizon в три цвята на корпуса (сив, черен и кафяв) и ще осигури 60 различни каишки и верижки (по 30 за мъже и жени), които могат да бъдат свалени лесно.

Реклама

Inspiration Hub

 

Коментари

Реклама

Още новини:

Още анализи: