Осъдиха Sony заради водоустойчивостта на телефоните й

Американски потребители успяха да осъдят Sony заради повредите от проникване на вода, които са получили техните смартфони и таблети Xperia, въпреки твърденията на компанията, че устройствата са водоустойчиви. Според решението на федералния съд в Ню Йорк потребителите са били подведени от маркетинговите твърдения на компанията, тъй като устройствата не са предназначени за употреба под вода, а имат по-ниска степен на защита. Колективният иск търси удължаване с 12 месеца на гаранционния срок на наскоро закупени устройства или възстановяване на до 50% от препоръчителната цена на дребно на засегнатите устройства.

 

Това обаче може да не се окаже крайната сума, която ще трябва да плати компанията. Финалното съдебно споразумение ще трябва да бъде постигнато в началото на декември и крайните условия може и да се променят. Имайте предвид, че това решение засяга само територията на САЩ, а засегнатите трябва да се включат в иска до 30 януари 2018. Общо взето става дума за 24 устройства, което в определени случаи включва и техните Wi-Fi и LTE версии.

Реклама

Представяме ви:

  • Всеки един от нас е майстор на своята съдба

    Ако трябва да сравним - къде е по-благоприятната среда за развиване на бизнес у нас или в САЩ, където имате опит? Иванина Донно: Определено и в двете страни е много интересно и предизвикателството да правиш бизнес е голямо. Все още имам сравнителн...

Коментари

Реклама

Още новини:

Още анализи: