42% от стойността на имотите по света е концентрирана в едва две държави

42% от стойността на всички имоти по света е съсредоточена в едва две държави - САЩ и Китай, показва проучване на консултантската компания Savills. По техни данни общата оценка за целия свят е 200 трилиона долара. От тях 84.8 трилиона долара струват всички жилищни и офис сгради в Съединените американски щати и Китай.

Лидер в изследването е Китай. Имотите в Поднебесната империя са оценени на 42.7 трилиона долара или 21% от глобалния пазар. Съвсем близо е САЩ, където цифрата е 42.1 трилиона долара.

 

70% от цялата стойност е благодарение на имотите в 10 държави. Като изключим САЩ и Китай, останалите осем си преразпределят 28% или 56.8 трилиона. Те са Япония, Великобритания, Индия, Германия, Франция, Бразилия, Италия и Русия.

Огромната част от всички имоти са жилищни сгради - 84% или 168.5 трилиона долара.

Най-високо оценените национални пазари обаче не са задължително най-търгуваните. САЩ, Великобритания и Германия водят класацията, като обяснението е, че са "зрели, прозрачни" пазари и като такива привличат инвестиции от граждани и на други страни. При

Така от 10-те най-големи пазари по оценка, на дъното са Бразилия и Русия, в които чуждестранните инвестиции са малко.

Реклама

Представяме ви:

  • Надя Маринова: Битката за талантите се води на много нива

    По време на конференция за Employer Branding на 24 ноември 2017 в Експо хотел София ще се дискутират най-добрите стратегии за управление на бранд репутацията, за изжраждане на работодателския имидж и най-успешно въведените програми за устойчиво разви...

Коментари

Реклама

Още новини:

Още анализи: