Тексас в режим на оцеляване

Една от най-разтърсващите новини е за майка – спасила момиченцето си и загинала в прииждащите води в град Бюмонт.

Ураганът Харви постави Тексас в изключително тежка ситуация и продължава да се придвижва към Луизиана. Никак не е трудно човек да види отчаянието в очите на пострадалите. „Харви“ е най-мощният ураган, обхващал територията на САЩ за последните 12 години.

В зоната на извънредното положение живеят над 4.5 млн. души. В най-малко осем окръга е обявена задължителна евакуация, а в други тя е с препоръчителен характер. Властите в Тексас обаче не могат да кажат колко хора са напуснали домовете си.

 

Новините изобилват от истории – повечето с катастрофичен резултат. Пострадалите крещят: “тук е ужасяващо”. Спасителните екипи работят до пълно изтощение и не смогват да достигнат до всички нуждаещи се.

Убежищата използвани вчера, са наводнени и неизползваеми днес.

Една от най-разтърсващите новини е за майка – спасила момиченцето си и загинала в прииждащите води в град Бюмонт. Очевидец разказва, че детете се държало известно време обвило ръце около врата на майка си. Когато ги връхлетял урагана майката е шофирала по централен път, но са били блокирани от стихията. Известно време прекарали във водите, притиснати една към друга, но след това майката намерила начин да качи дететето на по-високо, докато тя била засмукана в канализацията, а тялото й било изхвърлено няколко преки по-далеч от мястото, където ги е застигнал урагана.

В град Ориндж, Тексас, само на 23 мили от Порт Артур, баптистката църква е станала последното възможно убежище за евакиуращите се от града и околностите.

Стихията се движи на северозапад към вътрешността на щата със скорост от около 3.6 м/с. Нуждата от спасителни лодки е огромна. Улиците са наводнени и непроходими по друг начин. Все още хора и животни се борят за живота си, пометени от стихията.

Реклама

Представяме ви:

  • Всеки един от нас е майстор на своята съдба

    Ако трябва да сравним - къде е по-благоприятната среда за развиване на бизнес у нас или в САЩ, където имате опит? Иванина Донно: Определено и в двете страни е много интересно и предизвикателството да правиш бизнес е голямо. Все още имам сравнителн...

Коментари

Реклама

Още новини:

Още анализи: