Тексас в режим на оцеляване

Една от най-разтърсващите новини е за майка – спасила момиченцето си и загинала в прииждащите води в град Бюмонт.

Ураганът Харви постави Тексас в изключително тежка ситуация и продължава да се придвижва към Луизиана. Никак не е трудно човек да види отчаянието в очите на пострадалите. „Харви“ е най-мощният ураган, обхващал територията на САЩ за последните 12 години.

В зоната на извънредното положение живеят над 4.5 млн. души. В най-малко осем окръга е обявена задължителна евакуация, а в други тя е с препоръчителен характер. Властите в Тексас обаче не могат да кажат колко хора са напуснали домовете си.

 

Новините изобилват от истории – повечето с катастрофичен резултат. Пострадалите крещят: “тук е ужасяващо”. Спасителните екипи работят до пълно изтощение и не смогват да достигнат до всички нуждаещи се.

Убежищата използвани вчера, са наводнени и неизползваеми днес.

Една от най-разтърсващите новини е за майка – спасила момиченцето си и загинала в прииждащите води в град Бюмонт. Очевидец разказва, че детете се държало известно време обвило ръце около врата на майка си. Когато ги връхлетял урагана майката е шофирала по централен път, но са били блокирани от стихията. Известно време прекарали във водите, притиснати една към друга, но след това майката намерила начин да качи дететето на по-високо, докато тя била засмукана в канализацията, а тялото й било изхвърлено няколко преки по-далеч от мястото, където ги е застигнал урагана.

В град Ориндж, Тексас, само на 23 мили от Порт Артур, баптистката църква е станала последното възможно убежище за евакиуращите се от града и околностите.

Стихията се движи на северозапад към вътрешността на щата със скорост от около 3.6 м/с. Нуждата от спасителни лодки е огромна. Улиците са наводнени и непроходими по друг начин. Все още хора и животни се борят за живота си, пометени от стихията.

Реклама

Представяме ви:

  • IT индустрията у нас има потенциал за по-голямо развитие

    Моя идея е да бъде създаден общоевропейски механизъм за координация при кибератаки с централно звено в Брюксел и мрежа от центрове във всички държави-членки, сподели Мария Габриел в специално интервю за b2b Media по-малко от месец след като зае пос...
  • У нас идват инвеститори с визия

    В момента работим по 21 нови проекта на обща стойност над 834 млн. лв., които се очаква да разкрият над 2100 нови работни места, коментира Стамен Янев, изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции, в специално интервю за b2b Media....

Коментари

Реклама

Още новини:

Още анализи: