Финансовият сектор се огъна под натиска на криптовалутите

От речта на управляващия директор на Международния валутен фонд Кристин Лагард по време на конференция на Bank of England научаваме, че МВФ не изключва използването на блокчейн в платежните средства на фонда.

Изказването е революционно по много причини и показва, че:

 

  • - Банкерите и сериозните международни регулатори вече се подготвят за големите промени, които идват от света криптовалутите и блокчейн технологиите.
  • - Лагард не счита криптовалутите за заплаха спрямо традиционния модел

- Статуквото вече открито споменава разпадането на традиционния банков модел

- Заиграват с идеята за собствени електронни валути (централно-банкирани), като Лагард допуска електроните пари изцяло да заменят книжните

В същото време японските банки са сформирали консоциум за създаването на собствена електронна валута.

Кристин Лагард прогнозира също идването на деня, когато роботите ще играят много по-голяма роля в управлението на икономиката.

По време на конференцията на Bank of England тя заяви, че изкуственият интелект се развива бързо. Дори най-добрите световни играчи не могат да надминат компютрите, които биха могли да се самообучат и да разработят по-добри стратегии.

“След няколко десетилетия може да открием, че интелигентните машини подпомагат и управлението на нашите централни банки”, допусна Лагард. 

Реклама

Представяме ви:

  • Мечтата да пресъздадеш Марлене Дитрих

    Вера Шандел е една от трите съвременни български емблеми на суинг музиката, които познаваме от триото  Sentimental Swingers. Франкофон по душа, родена в Кюстендил, израснала в Алжир, с кариера на финансист, от 2010 г. е на сцената. Избира музика...
  • Надя Маринова: Битката за талантите се води на много нива

    По време на конференция за Employer Branding на 24 ноември 2017 в Експо хотел София ще се дискутират най-добрите стратегии за управление на бранд репутацията, за изжраждане на работодателския имидж и най-успешно въведените програми за устойчиво разви...

Коментари

Реклама

Още новини:

Още анализи: