Успехът ръка за ръка с личната идеология

На предстоящия форум за споделен бизнес опит в София, предприемачи разказват за пътя на своя бизнес

Лидерите на нашето време не са задължително световно известни. Техните компании не са задължително мултинационални. Техните страхове и умора ухаят на нашите. Техните премеждия са като тези на всеки от нас – безсънни нощи, много работа и много надежда, премеждия с вяра и лично отношение. Затова техните истории са вдъхновяващи и интересни.

 

На 19 октомври – четвъртък, София ще е домакин на първия ФОРУМ ЗА СПОДЕЛЕН БИЗНЕС ОПИТ. Събитието е част от цялостната стратегия на BNI България за популяризиране на успешни бизнес истории, чрез силата на нетуъркинга и създаване на условия за нов и динамичен климат в бизнеса. По време на събитието членове от различните BNI дружества в страната ще споделят трудностите, които са преодолели през първите години на своя бизнес растеж. Какви са предизвикателствата в началото, как успели предприемачи в различни сфери са се справили с турбуленцията и са имали силата и вярата да продължат напред ?! В днешния динамичен свят на иновации, раждане на стартиращи идеи, които се превръщат в мултинационални компании и преоткриване на личностното призвание, повече от всякога е силна жаждата за споделяне на собствен опит и за възприемане на споделеният чужд път.

За пътя от продавачка на копчета до инвеститор ще разкаже Гена Събева, Събеви Груп - консултант на инвеститори в строителството: Има една история за дете, което се прибрало с бележка от учителя. Майка му я погледнала и се просълзила. След това я прочела на глас: „Синът ви е гений. Това училище не е подходящо за него, защото няма достатъчно добри учители. Моля, заемете се с подготовката му вкъщи.“ Така момчето става най-големия изобретател на XX век – електрическата крушка, радиото, диктофона... Един ден, в дъното на старо чекмедже той случайно намира бележката от училище и за първи път я прочита: „Синът ви е умствено изостанал и не е подходящ за нашето училище. Моля, заемете се с подготовката му вкъщи.“ Тогава, просълзен, Томас Едисън записва в дневника си: „Бях бавно развиващо се дете, което, благодарение на майка си, се превърна в гения на века“. В училище аз бях отличничка. Но вкъщи баща ми, който имаше свой бизнес, все ми повтаряше: „Нищо няма да излезе от тебе, Гена!“.

Успехът ръка за ръка с личната идеология е философията, която ще сподели Павел Хрисков, основател на Интелексис България: Парите и капитала са важно нещо, но всички те са постигнали такива резултати, не благодарение на капитала, а на отдадеността си. Отдадеността в името на личните вярвания, ценности и мечти. Когато поставим ценностните си системи на първо място, когато правим нещата с цел да даваме, да бъдем полезни и се борим за подобряването на света по един или друг начин, тогава капиталите сами потичат и партньорите сами идват. Няма значение колко голяма мощна и богата е компания, има значение, какво иска да постигне. И въпреки че основната цел на фирмите е печалбата, ако те нямат какво градивно да направят с нея за обществото, рано или късно тези фирми са обречени, докато не си спомнят ценностите, идеологията и полезността да направим света едно по-добро място.

Форумът ПЪТЯТ НА МОЯ БИЗНЕС ще представи осем от членовете на различните дружества на организацията, чийто път е провокация, преживяване и основа за успешен бизнес.

Очаква се събитието да събере над 200 представители на различни бизнеси, предприемачи и лидери.  

Реклама

Представяме ви:

  • Защо точно ти?

    Джеймс Рийд е председател на REED, консултантска компания за подбор на персонал с над 3500 служители по цял свят, и редовен медиен коментатор по въпросите за пазара на труда и работата; участвал е в BBC News, Sky News, CNN, CNBC, London Live, Bloombe...
  • Ноеми Пап: Банките се развиват бурно и въвеждат иновации

    През следващата година ще бъдат вложени 60 млрд. евро в ИТ процеси и продукти, кибер сигурност и т.н. вътре в самите банки, коментира Ноеми Пап в специално интервю за b2b Media.  Тя беше основен говорител в Межуднародния финансов форум  #NE...
  • IT индустрията у нас има потенциал за по-голямо развитие

    Моя идея е да бъде създаден общоевропейски механизъм за координация при кибератаки с централно звено в Брюксел и мрежа от центрове във всички държави-членки, сподели Мария Габриел в специално интервю за b2b Media по-малко от месец след като зае пос...

Коментари

Реклама

Още новини:

Още анализи: