Проектираха първия висящ небостъргач

Архитектурното бюро от Ню Йорк Clouds Architecture Office има необичайно предложение - специалистите във фирмата са разработили висока кула, която се е провесила към земята от … астероид.

Нарекли са своя небостъргач Analemma Tower.

Предполага се, че това ще е не само първата висяща кула в света, но и най-дългата, тъй като ще се провеси от хиляди километри.

Според плановете това архитектурно чудо ще е захранвано от соларни панели и ще трябва да е непрестанно огрявано от слънчевата светлина. Подобни творения сме мяркали само някъде в научнофантастичните филми, но ето че вече има един реален проект. Доколко е изпълним, времето ще покаже.

Предвижда се, че подобна сграда ще се движи по цял ден между изночното и западното полукълбо очертавайки осмица по пътя си. Така ще улавя постоянно слънчевите лъчи и няма да попада в зона “нощ”.

Идеята наистина изглежда почти невъзможна, но всъщност НАСА планира своя мисия, локализирана на астероид през 2021 година. Тази мисия ще изследва възможността животът да се пренесе именно на астероид. Ако това е възможно, тогава кулата на Clouds Architecture Office определено ще има бъдеще.

Реклама

Представяме ви:

  • Криптовалутите ще свържат борсите и банките

    Повече ексчейнджи ще бъдат напълно регулирани и ще си партнират с финансови и държавни органи, коментира Паскал Таларидаот Джарвис Едж (Jarvis Edge) в специално интервю за b2b Media. Паскал Таларида, роден и израснал във Франция, е професионале...
  • Успешната компания на 21 век създава споделени стойности

    Д-р Марина Стефановае преподавател във Висшето училище по застраховане и финанси и в Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. Паралелно със заетостта си в академичната област, Марина Стефанова е директор „Устойчиво развитие“ към Българс...

Коментари

Реклама

Още новини:

Още анализи: