Проектираха първия висящ небостъргач

Архитектурното бюро от Ню Йорк Clouds Architecture Office има необичайно предложение - специалистите във фирмата са разработили висока кула, която се е провесила към земята от … астероид.

Нарекли са своя небостъргач Analemma Tower.

Предполага се, че това ще е не само първата висяща кула в света, но и най-дългата, тъй като ще се провеси от хиляди километри.

Според плановете това архитектурно чудо ще е захранвано от соларни панели и ще трябва да е непрестанно огрявано от слънчевата светлина. Подобни творения сме мяркали само някъде в научнофантастичните филми, но ето че вече има един реален проект. Доколко е изпълним, времето ще покаже.

Предвижда се, че подобна сграда ще се движи по цял ден между изночното и западното полукълбо очертавайки осмица по пътя си. Така ще улавя постоянно слънчевите лъчи и няма да попада в зона “нощ”.

Идеята наистина изглежда почти невъзможна, но всъщност НАСА планира своя мисия, локализирана на астероид през 2021 година. Тази мисия ще изследва възможността животът да се пренесе именно на астероид. Ако това е възможно, тогава кулата на Clouds Architecture Office определено ще има бъдеще.

Реклама

Представяме ви:

  • LinkedIn - платформата на бизнеса и професионалистите в него

    На 20 април в София ще се проведе практическо обучение за работа със социалната мрежа Завъртян в социални мрежи и нетуъркинг събития светът ни днес е динамичен и пъстър. Въпреки това търсим правилните пътища за връзка един с друг, особено, когато ст...
  • Донесохме "зелена" промяна на автобусния пазар

    Въвеждаме и други положителни новости в сектора, като дигитализираме старата автобусна школа, казва Ласло Аран, регионален управляващ директор на FlixBus. Интервюто е проведено едновременно с Ласло Аран и Магдалена Ангелова веднага след стъпването н...
  • Трафикът е съвременното робство

    Често трафикантите не изглеждат никак подозрителни. Това, което съветваме най-вече младите хора, търсещи работа в страната или чужбина е да ни търсят безплатно и по всяко време на Националната телефонна линия за борба с трафика на хора - 0800 20 100,...

Коментари

Реклама

Още новини:

Още анализи: