Проектираха първия висящ небостъргач

Архитектурното бюро от Ню Йорк Clouds Architecture Office има необичайно предложение - специалистите във фирмата са разработили висока кула, която се е провесила към земята от … астероид.

Нарекли са своя небостъргач Analemma Tower.

Предполага се, че това ще е не само първата висяща кула в света, но и най-дългата, тъй като ще се провеси от хиляди километри.

Според плановете това архитектурно чудо ще е захранвано от соларни панели и ще трябва да е непрестанно огрявано от слънчевата светлина. Подобни творения сме мяркали само някъде в научнофантастичните филми, но ето че вече има един реален проект. Доколко е изпълним, времето ще покаже.

Предвижда се, че подобна сграда ще се движи по цял ден между изночното и западното полукълбо очертавайки осмица по пътя си. Така ще улавя постоянно слънчевите лъчи и няма да попада в зона “нощ”.

Идеята наистина изглежда почти невъзможна, но всъщност НАСА планира своя мисия, локализирана на астероид през 2021 година. Тази мисия ще изследва възможността животът да се пренесе именно на астероид. Ако това е възможно, тогава кулата на Clouds Architecture Office определено ще има бъдеще.

Реклама

Представяме ви:

  • Мечтата да пресъздадеш Марлене Дитрих

    Вера Шандел е една от трите съвременни български емблеми на суинг музиката, които познаваме от триото  Sentimental Swingers. Франкофон по душа, родена в Кюстендил, израснала в Алжир, с кариера на финансист, от 2010 г. е на сцената. Избира музика...
  • Надя Маринова: Битката за талантите се води на много нива

    По време на конференция за Employer Branding на 24 ноември 2017 в Експо хотел София ще се дискутират най-добрите стратегии за управление на бранд репутацията, за изжраждане на работодателския имидж и най-успешно въведените програми за устойчиво разви...

Коментари

Реклама

Още новини:

Още анализи: