Професиите, свързани с Bitcoin - новият хит на пазара на труда

Работните места, свързани с Bitcoin, са най-бързо развиващата се категория длъжности на международната платформа за намиране на работа Freelancer.

Позициите, свързани с криптовалутата, отбелязват огромния ръст от 82% през третото тримесечие. Периодичният отчет на компанията проследява водещите тенденции в онлайн професиите въз основа на обявите на платформата Freelancer.com.

 

"Хората започват да работят като фрийлансъри, за да проектират нови видове криптовалути", заяви пред CNBC Мат Бари, изпълнителен директор на Freelancer.

Едно от най-търсените умения е способността да управлява първоначално предлагане на монети - когато нова цифрова валута се продава за пръв път на външни спекуланти в опит да се набере финансиране.

Според Freelancer, работодателите търсят и хора, които да създават нови криптовалути и да пишат предложения за технологии, използващи блокчейн, структурата на данните, която стана популярна покрай Bitcoin.

Броят на работните места в свързаната с криптографията област се увеличава с 59% през третото тримесечие.

Популярността на bitcoin преживя възходи и падения през последните години, но виртуалната валута отбеляза многократни рекордни високи стойности през последните месеци, надхвърляйки 6300 долара.

Freelancer.com регистрира повече от 480 000 нови работни места през третото тримесечие и има над 12 млн. работни места до момента и общо 25 млн. потребители, според компанията.

Най-търсените умения от компаниите са: Adobe InDesign, 3D дизайн, креативен дизайн, владеене на програмния уеб език HTML5 и платформата за електронна търговия и умения за работа с платформата за електронна търговия WooCommerce.

В социалните медии преобладават офертите за работа на позиции, свързани с Facebook, Instagram и Snapchat, изпреварвайки Twitter, Pinterest и Google Plus.

Реклама

Представяме ви:

  • Криптовалутите ще свържат борсите и банките

    Повече ексчейнджи ще бъдат напълно регулирани и ще си партнират с финансови и държавни органи, коментира Паскал Таларидаот Джарвис Едж (Jarvis Edge) в специално интервю за b2b Media. Паскал Таларида, роден и израснал във Франция, е професионале...
  • Успешната компания на 21 век създава споделени стойности

    Д-р Марина Стефановае преподавател във Висшето училище по застраховане и финанси и в Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. Паралелно със заетостта си в академичната област, Марина Стефанова е директор „Устойчиво развитие“ към Българс...

Коментари

Реклама

Още новини:

Още анализи: