Професиите, свързани с Bitcoin - новият хит на пазара на труда

Работните места, свързани с Bitcoin, са най-бързо развиващата се категория длъжности на международната платформа за намиране на работа Freelancer.

Позициите, свързани с криптовалутата, отбелязват огромния ръст от 82% през третото тримесечие. Периодичният отчет на компанията проследява водещите тенденции в онлайн професиите въз основа на обявите на платформата Freelancer.com.

 

"Хората започват да работят като фрийлансъри, за да проектират нови видове криптовалути", заяви пред CNBC Мат Бари, изпълнителен директор на Freelancer.

Едно от най-търсените умения е способността да управлява първоначално предлагане на монети - когато нова цифрова валута се продава за пръв път на външни спекуланти в опит да се набере финансиране.

Според Freelancer, работодателите търсят и хора, които да създават нови криптовалути и да пишат предложения за технологии, използващи блокчейн, структурата на данните, която стана популярна покрай Bitcoin.

Броят на работните места в свързаната с криптографията област се увеличава с 59% през третото тримесечие.

Популярността на bitcoin преживя възходи и падения през последните години, но виртуалната валута отбеляза многократни рекордни високи стойности през последните месеци, надхвърляйки 6300 долара.

Freelancer.com регистрира повече от 480 000 нови работни места през третото тримесечие и има над 12 млн. работни места до момента и общо 25 млн. потребители, според компанията.

Най-търсените умения от компаниите са: Adobe InDesign, 3D дизайн, креативен дизайн, владеене на програмния уеб език HTML5 и платформата за електронна търговия и умения за работа с платформата за електронна търговия WooCommerce.

В социалните медии преобладават офертите за работа на позиции, свързани с Facebook, Instagram и Snapchat, изпреварвайки Twitter, Pinterest и Google Plus.

Реклама

Представяме ви:

  • LinkedIn - платформата на бизнеса и професионалистите в него

    На 20 април в София ще се проведе практическо обучение за работа със социалната мрежа Завъртян в социални мрежи и нетуъркинг събития светът ни днес е динамичен и пъстър. Въпреки това търсим правилните пътища за връзка един с друг, особено, когато ст...
  • Донесохме "зелена" промяна на автобусния пазар

    Въвеждаме и други положителни новости в сектора, като дигитализираме старата автобусна школа, казва Ласло Аран, регионален управляващ директор на FlixBus. Интервюто е проведено едновременно с Ласло Аран и Магдалена Ангелова веднага след стъпването н...
  • Трафикът е съвременното робство

    Често трафикантите не изглеждат никак подозрителни. Това, което съветваме най-вече младите хора, търсещи работа в страната или чужбина е да ни търсят безплатно и по всяко време на Националната телефонна линия за борба с трафика на хора - 0800 20 100,...

Коментари

Реклама

Още новини:

Още анализи: