Най-големите японски банки заменят 30 хиляди служителя с компютърни приложения

Трите най-големи японски финансови компании залагат на съвременната автоматизация за да намалят разходите. Част от служителите ще бъдат прехвърлени в други отдели, някои ще бъдат уволнени, а от друга страна, щатът по финтех ще бъде увеличен. Но общият брой работни места, които ще бъдат заети от най-нови алгоритми, ще достигне 30 000.

 

Първа процеса по съвременна автоматизация ще започне японската банкова холдингова компания Mizuho Financial Group. Към 2021 година MFG ще автоматизира работата, която днес се извършва от 8000 служителя. Към 2026 година роботите ще заемат 19 000 работни места.

Nikkei Asian Review съобщи, че чистата печалба на MFG от януари до септември тази година е спаднала с около 20%. Новият план ще намали разходите благодарение на новите компютърни алгоритми. Изцяло ще бъдат премахнати хората, извършващи рутинни действия. Новата компютърна система, която се въвежда в момента, може да изпълнява около 100 рутинни работни задачи. Вече е автоматизирана дейността по въвеждането на данни.

Подходът към банковата работа променя и корпорацията Sumitomo Mitsui Financial Group, която роботизира част от своите услуги и вече е изградила 9 дата центъра, специално предназначени за тази цел. Към 2020 година компютърната система ще замени 4000 банкови служителя.

Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ също се подготвя за реструктуриране. Според ръководството на банката, традиционният метод на работа води до рецесия. Ще бъде автоматизирана работата на 9500 банкови служители.

 

Реклама

Представяме ви:

  • LinkedIn - платформата на бизнеса и професионалистите в него

    На 20 април в София ще се проведе практическо обучение за работа със социалната мрежа Завъртян в социални мрежи и нетуъркинг събития светът ни днес е динамичен и пъстър. Въпреки това търсим правилните пътища за връзка един с друг, особено, когато ст...
  • Донесохме "зелена" промяна на автобусния пазар

    Въвеждаме и други положителни новости в сектора, като дигитализираме старата автобусна школа, казва Ласло Аран, регионален управляващ директор на FlixBus. Интервюто е проведено едновременно с Ласло Аран и Магдалена Ангелова веднага след стъпването н...
  • Трафикът е съвременното робство

    Често трафикантите не изглеждат никак подозрителни. Това, което съветваме най-вече младите хора, търсещи работа в страната или чужбина е да ни търсят безплатно и по всяко време на Националната телефонна линия за борба с трафика на хора - 0800 20 100,...

Коментари

Реклама

Още новини:

Още анализи: