Пет стъпки за успешно планиране и управление на талантите през 2018

С напредването на новата година, е важно да имаме в ума си бизнес стратегия и план за това, което ни предстои. За хората, които управляват човеши ресурси е важно също така да имат план как се справят с това предизвикателство.

Ето и 5 съвета как да работите успешно с човешкия капитал във вашата организация:

 

1. Поставете ясни цели

Как очаквате вашите служители да се справят, ако нямате ясни цели. По-добре да им изясните всичко, което планирате занапред. Тогава всички ще са по-мотивирани и ще искат да се справят с поставените задачи. Да сте ясни и прозрачни пред тях е от изключително значение.

2. Трябва да имате система за измерване на резултатите

Подобна система ще направи ясно за всичи как се оцянава работата им. Трябва да се знае колко често талантите ще бъдат оценявани. Още повече, че вашата система ще оценява индивидуално не само постигнатите резултати, но и как служителите възприемат ценностите на компанията, мисията й и дали има начин да подобрят своето представяне.

3. Анализирайте данните

Да се оценява, означава да се направи наистина добър анализ на събраните данни. Не бива да се подценява този етап, за да бъде наистина всичко обективно. Освен това на база на събраните данни, можете да си направите мениджмънт план. Колкото повече бизнеси използват електронни системи за мониторинг на служителите, събират данни  и ги нализират, толкова по-убедителни ще са оценките. Компании, които не изолзват HR технологии ще бдат изоставащи.

4. Осигуритете система за обучение и менторство

Най-иновативните компании имат разработени системи как да обучават служителите и да им осигуряват менторство за тяхното по-добро представяне. Не е важно само да достигате клиентите си. Важно е да достигате талантите си по възможно най-адекватния начин. Компаниите, които напредват, имат обучения на място за служителите си и подготвени хора, които да бъдат техни ментори. В повечето случаи се дава превес на обучението, но менторството е не по-малко важно.

5. Планиране на бъдещето

Навсякъде има текучество и хра, които се назначават, както и такива, които напускат. В най-добрите компании се разработва времеви план като част от стратегията за управление на талантите. За целта се определят водещите позиции, които могат да бъдат предлагани на най-добрите служители и се поставят в точна времева рамка - след колко време и какви резултати може да се случи повишението. Този процес обаче е двупосочна улица. Тлантите трябва да са част от процеса на планиране и съответните позиции да залегнат в техните професионални планове.

Реклама

Представяме ви:

  • Кайли Дженър: Най-младият милиардер

    Как Кайли Дженър изкарва милионите си, се питат мнозина, виждайки нейния безспорен разцвет. Тя не само се доближава стремглаво до позицията на най-младия самоизградилсе млиардер, но е първа по притежания в богата фамилия Кардашиян-Дженър. Споре...
  • Криптовалутите ще свържат борсите и банките

    Повече ексчейнджи ще бъдат напълно регулирани и ще си партнират с финансови и държавни органи, коментира Паскал Таларидаот Джарвис Едж (Jarvis Edge) в специално интервю за b2b Media. Паскал Таларида, роден и израснал във Франция, е професионале...

Коментари

Реклама

Още новини:

Още анализи: