Защо Google никога не разкрива приходите на Youtube?

Колко пари изкарва видео каналът Youtube, собственост на Google? Това е една от най-пазените загадки.

Google отказва да разкрие финансовите показатели на Youtube от години. Но все пак постоянно се повявяват източници с различни цифри. Така например за изминалата 2017 година се появи прогноза, че каналът ще удари сериозни приходи в размер на 13 милиарда долара.

 

Дали летвата е била прескочена - всъщност може да се разбере съвсем скоро. Според висш служител на компанията, дълго пазената конфиденциалност е на път да се промени и най-вероятно тази година за сефте ще излязат официални справки за финансовото състояние на Youtube.

Освен това оценката на канала като самостоятелна бизнес единица възлиза на впечатляващите 90 милиарда долара. Според някои коментатори обаче истинската причина да се крият приходите е, тъй като Youtube на практика губи пари. Подобни изказвания се появиха по ABC news.

Експертите смятат, че разходите по огромните сървъри на Youtube, по придобиването на видео съдържание, комисионите за реклами и общите харчове на компанията, може би достигат милиарди годишно и надвишават приходите. Както е добре известно огромните приходи на някой медиен канал или пък бизнес съвсем не е гаранция, че той не работи на загуба.

Конкретно в случая с Youtube, разбира се, всички коментари са само едни недоказани твърдения, докато не излязат официалните документи. До тогава само ще гадаем дали каналът печели или губи и в какви размери. 

Реклама

Представяме ви:

  • Успешната компания на 21 век създава споделени стойности

    Д-р Марина Стефановае преподавател във Висшето училище по застраховане и финанси и в Стопанския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“. Паралелно със заетостта си в академичната област, Марина Стефанова е директор „Устойчиво развитие“ към Българс...
  • GDPR не е страшен

    В днешните дигитални времена ставаме свидетели как все повече личностната идентичност от физическа се измества към дигитална, коментира по повод новата регулация Християн Стоянов, мениджър „Бизнес развитие" в Канон България в специално инте...

Коментари

Реклама

Още новини:

Още анализи: