Защо Google никога не разкрива приходите на Youtube?

Колко пари изкарва видео каналът Youtube, собственост на Google? Това е една от най-пазените загадки.

Google отказва да разкрие финансовите показатели на Youtube от години. Но все пак постоянно се повявяват източници с различни цифри. Така например за изминалата 2017 година се появи прогноза, че каналът ще удари сериозни приходи в размер на 13 милиарда долара.

 

Дали летвата е била прескочена - всъщност може да се разбере съвсем скоро. Според висш служител на компанията, дълго пазената конфиденциалност е на път да се промени и най-вероятно тази година за сефте ще излязат официални справки за финансовото състояние на Youtube.

Освен това оценката на канала като самостоятелна бизнес единица възлиза на впечатляващите 90 милиарда долара. Според някои коментатори обаче истинската причина да се крият приходите е, тъй като Youtube на практика губи пари. Подобни изказвания се появиха по ABC news.

Експертите смятат, че разходите по огромните сървъри на Youtube, по придобиването на видео съдържание, комисионите за реклами и общите харчове на компанията, може би достигат милиарди годишно и надвишават приходите. Както е добре известно огромните приходи на някой медиен канал или пък бизнес съвсем не е гаранция, че той не работи на загуба.

Конкретно в случая с Youtube, разбира се, всички коментари са само едни недоказани твърдения, докато не излязат официалните документи. До тогава само ще гадаем дали каналът печели или губи и в какви размери. 

Реклама

Представяме ви:

  • Трудностите при стартиране на собствен бизнес

    Създаването на собствена фирма, успешното ѝ развитие и утвърждаване на пазара е нелека задача, която може да се усложни допълнително, ако попаднем в капана на някои от най-често срещаните грешки при стартиране на собствен бизнес. Според Павел Хрис...
  • Лична кауза – развитие на 100 бизнеса в България

    Борислава Киркова е сертифициран коуч по програмата на Noble Manhattan Coaching – една от трите водещи в света компании, които обучават в коучинг умения. Работи повече от десет години в голяма международна компания, 3 от тях в Германия в отдели Мар...

Коментари

Реклама

Още новини:

Още анализи: