Vivo демонстрира безрамков концептуален смартфон

Китайската компания Vivo, която е сред най-големите производители на смартфони в света, напомни за себе си по време на мобилния конгрес, като представи концептуалния смартфон APEX, който предлага куп интересни технологии, но засега не е ясно дали и кога ще се появи на пазара. Устройството предлага почти безрамков дизайн – страничните рамки са с дебелина 1,8 мм, а долната е 4,3 мм. Това означава, че дисплеят покрива 98% от лицевата повърхност на устройството. Компанията е използвала OLED технология, която позволява чиповете да бъдат монтирани директно под гъвкавата основна платка. Дисплеят дори може да се превърне в голям високоговорител чрез системата Screen SoundCasting.

 

Другата особеност на концептуалния смартфон е неговата 8МР камера, която е скрита в корпуса и при нужда излиза в рамките на 0,8 секунди, а след това се скрива автоматично. Компанията посочва, че заедно със скритите сензори за близост и светлина това елиминира пространството, което по принцип се заема от обикновените предни камери. Смартфонът предлага и сензор за отпечатъци, който е скрит под цялата долна половина на дисплея, което осигурява по-интуитивна употреба. Системата поддържа дори едновременното сканиране на два отпечатъка. APEX включва и подобрена система за възпроизвеждане на звук, като интегрира DAC с три усилвателя за спестяването на 60% от нужните платки в сравнение с модела Xplay6. 
mobilebulgaria.com
 

Реклама

Представяме ви:

  • Трудностите при стартиране на собствен бизнес

    Създаването на собствена фирма, успешното ѝ развитие и утвърждаване на пазара е нелека задача, която може да се усложни допълнително, ако попаднем в капана на някои от най-често срещаните грешки при стартиране на собствен бизнес. Според Павел Хрис...

Коментари

Реклама

Още новини:

Още анализи: