Израелска компания разби защитата на iOS

Израелската компания Cellebrite, която работи за американските служби за сигурност, е обявила пред своите клиенти, че е намерила метод за разбиване на защитите на устройства с iOS 11. Това включва iPhone X и всички устройства на Apple от iPhone 5s насам. Пробивът очевидно е осъществен в края на миналата година, защото още през ноември властите в САЩ успяха успешно да извлекат информация от iPhone X.

Към момента Cellebrite, които са дъщерна фирма на японската Sun Corporation, не са правили публични изявления по темата, но според източници на Forbes израелците са намери работещ метод за заобикаляне на защитите на iOS 11 и в момента го предлагат на най-различните служби в световен мащаб.

Както е известно iOS 11 се считаше за изключително трудна за хакване и конкретно ФБР редовно се оплакваше от проблемите при извличане на данни от устройствата на Apple. По непотвърдена информация Cellebrite таксуват властите с по 1500 долара на отключен телефон. За момента не е ясно дали Apple ще вземе мерки за запушване на откритите пробойни.

mobilebulgaria.com

Реклама

Inspiration Hub

 

Коментари

Реклама

Още новини:

Още анализи: