Кои са най-големите играчи в света на криптовалутите?

Криптовалутите са новата мания в света на парите и високите технологии и беше просто въпрос на време да се появят и първите милионери, забогатели благодарение на тези невидими пари.

Наскоро беше публикуван и първият официален списък на милионерите, забогатели благодарение на криптовалутите. Не се назовава точното богатство на тези мъже, но показва диапазона на сумите, които са "припечелили" благодарение на дигиталната валута.

 

Ето и кои са "големите риби" в “морето” на криптовалутите:

Крис Ларсен

Първият в класацията на Forbes е съоснователят на Ripple Крис Ларсен. Неговата криптовалутна платформа се занимава с банкови транзакции, използвайки блокчейн технологията, а състоянието му се оценява на $7.5-$8 млрд.

Джоузеф Лубин

Второто място заема Джоузеф Лубин. Той е основател на платформата за криптовалута ConsenSys, която има близо 600 служители в 28 страни. Състоянието му е между $1 милиард и $5 млрд. Освен със собствена платформа, той се гордее и със създаването на собствена цифрова валута Еthereum. Но състоянието и бизнес размахът му не са случайни – все пак роденият в Торонто Лубин е бивш високопоставен мениджър от Goldman Sachs. Явно просто навреме е прозрял силата на дигиталните пари.

Чанпенг Чжао

Под номер три в списъка на хората, направили най-много пари от криптовалути е легендата Чангпенг Чжао. Той е шеф на борсата за обмен на криптовалута Binance и притежава състояние от около $1.1 млрд.(а според някои информации и над $2 млрд). В света на дигиталните пари той е известен с инициалите си CZ (Changpeng Zhao), а борсата, която създава, е най-голямата в света с над 6 милиона потребители. И понеже е наистина силен играч – той се опасява от проблеми, затова Чжао мести компанията си в три различни държави, за да избегне регулациите, които биха могли да изложат на опасност бизнеса.

Близнаците Уинкълвос

Четвърти в списъка са братята близнаци Тайлър и Камерън Уинкълвос – красиви, богати и успешни – те са сред най-желаните мъже в света и то благодарение на прозорливата им инвестиция в криптовалута. 36-годишните хубавци са определяни като първите в света биткойн милиардери. Тяхното състояние се определя между $900 милиона и $1.1 млрд. Звучи повече от добре, нали?

Матю Мелън

И ако си мислите, че един милиард е състояние, което двама братя могат да лесно да поделят поравно, то има един човек в света, който няма нужда да дели своя милиард с никого, защото си е лично негов - 54-годишният Матю Мелън. Той е поставен под номер пет в списъка на Forbes и притежава състояние като на братята Уинкълвос, въпреки че е индивидуален инвеститор.

Разбира се – и неговият бизнес нюх не е съвсем случаен. Мелън е потомък на една от най-известните банкерски фамилиии зад океана. Е, това не му пречи да посещава сбирки на "Анонимните алкохолици", но днес признанието му вече звучи така:

"Здравейте, аз съм Матю и направих милиард от криптовалута”.

И макар противниците на криптовалутите да им предричаха бърз крах, в световен мащаб все повече хора инвестират в пари, които са независии от банки, институции и държавна политика.

/със съкращения от http://front.bg/ 

Реклама

Представяме ви:

  • Кайли Дженър: Най-младият милиардер

    Как Кайли Дженър изкарва милионите си, се питат мнозина, виждайки нейния безспорен разцвет. Тя не само се доближава стремглаво до позицията на най-младия самоизградилсе млиардер, но е първа по притежания в богата фамилия Кардашиян-Дженър. Споре...
  • Криптовалутите ще свържат борсите и банките

    Повече ексчейнджи ще бъдат напълно регулирани и ще си партнират с финансови и държавни органи, коментира Паскал Таларидаот Джарвис Едж (Jarvis Edge) в специално интервю за b2b Media. Паскал Таларида, роден и израснал във Франция, е професионале...

Коментари

Реклама

Още новини:

Още анализи: