Да изтрием ли Фейсбук профила си?

Важно е да бъде осъзнато, че Cambridge Analytica не са единственият злодей в историята. Това, което днес наричаме социални медии, всъщност са инструменти за събиране на данни. И не трябва да има никаква дискусия чии са тези данни и на кого принадлежат. Във времето, в което живеем, данните ни са проекция на самите нас. Данните ни - това сме ние! Допускайки друг да разполага с тях, позволяваме да ни застигне някаква форма на дигитален феодализъм, на дигитално робство.

Cambridge Analytica е злодеят, който се е възползвал от това, което е свършил друг по-страшен злодей - а именно Facebook. И не на последно място от наивността на всички ни, които още сме тук. Facebook трябва да понесат всички последствия и цялата отговорност, защото направиха възможно всичко това. И не заслужават никаква милост!

Реклама

Представяме ви:

  • Трудностите при стартиране на собствен бизнес

    Създаването на собствена фирма, успешното ѝ развитие и утвърждаване на пазара е нелека задача, която може да се усложни допълнително, ако попаднем в капана на някои от най-често срещаните грешки при стартиране на собствен бизнес. Според Павел Хрис...

Коментари

Реклама

Още новини:

Още анализи: