Америка занижи изисквания за автомобилните емисии

Администрацията на Тръмп отмени правото на Калифорния да въведе собствени строги правила за емисиите от автомобили, с които щатът даваше преференции за продажбата на електромобили. Белият дом понижава също федералните норми за горивна ефективност, въведени от предишния президент Барак Обама. 

 

Предложението за отслабване на усилията за борба със замърсяването е в съответствие с решението на президента Доналд Тръмп, който миналата година отказа Парижкото споразумение за климата, съгласно което страните се ангажираха да предприемат стъпки за смекчаване на глобалното затопляне.

Предложението на Министерството на транспорта и Агенцията за опазване на околната среда в САЩ ще замрази стандартите за горивна ефективност на нивата от 2020 г. чак до 2026 г. По този начин ще се избегне изискването за повече електромобили за сметка на станартните превозни средства.

Администрацията заяви, че замразяването ще увеличи потреблението на петрол в САЩ с около 500 000 барела дневно до 2030 г. и ще намали смъртните случаи от пътнотранспортни произшествия, тъй като се очаква мярката да стимулира хората да купуват нови, по-безопасни превозни средства.

Екологични групи разкритикуваха твърденията за намаляване на смъртните случаи при катастрофи и заявиха, че предложението ще повиши цените на бензина и ще заличи ефекта от една от най-важните стъпки, които Вашингтон предприе - да ограничи емисиите парникови газове, които водят до изменения в климата.

Реклама

Представяме ви:

  • Учителката световен шампион по публична реч

    31-годишната Рамона Смит наскоро беше обявена за световен шампион на “Toastmasters 2018” - най-престижният турнир по публична реч. Тя е учител в една от гимназиите в Хюстън и в тази надпревара успя да изпревари над 30 000 други високо пл...
  • Кайли Дженър: Най-младият милиардер

    Как Кайли Дженър изкарва милионите си, се питат мнозина, виждайки нейния безспорен разцвет. Тя не само се доближава стремглаво до позицията на най-младия самоизградилсе млиардер, но е първа по притежания в богата фамилия Кардашиян-Дженър. Споре...
  • Бизнес коуч със собствена империя

    Мария Форлеое пробвала да поеме по различни кариерни пътеки преди да реши, че нейното призвание е да бъде бизнес коуч и по този начин да помага на другите в тяхната работата.  Форлео нарича себе си "страстен предприемач" и казва, че е създаде...

Коментари

Реклама

Още новини:

Още анализи: