Америка занижи изисквания за автомобилните емисии

Администрацията на Тръмп отмени правото на Калифорния да въведе собствени строги правила за емисиите от автомобили, с които щатът даваше преференции за продажбата на електромобили. Белият дом понижава също федералните норми за горивна ефективност, въведени от предишния президент Барак Обама. 

 

Предложението за отслабване на усилията за борба със замърсяването е в съответствие с решението на президента Доналд Тръмп, който миналата година отказа Парижкото споразумение за климата, съгласно което страните се ангажираха да предприемат стъпки за смекчаване на глобалното затопляне.

Предложението на Министерството на транспорта и Агенцията за опазване на околната среда в САЩ ще замрази стандартите за горивна ефективност на нивата от 2020 г. чак до 2026 г. По този начин ще се избегне изискването за повече електромобили за сметка на станартните превозни средства.

Администрацията заяви, че замразяването ще увеличи потреблението на петрол в САЩ с около 500 000 барела дневно до 2030 г. и ще намали смъртните случаи от пътнотранспортни произшествия, тъй като се очаква мярката да стимулира хората да купуват нови, по-безопасни превозни средства.

Екологични групи разкритикуваха твърденията за намаляване на смъртните случаи при катастрофи и заявиха, че предложението ще повиши цените на бензина и ще заличи ефекта от една от най-важните стъпки, които Вашингтон предприе - да ограничи емисиите парникови газове, които водят до изменения в климата.

Реклама

Представяме ви:

  • Как се пише рекламно послание, което работи

    Дрейтън Бърд е една от най-значимите фигури в областта на директния маркетинг и реклама за последния четвърт век. Има 52 години практически опит в онлайн и офлайн маркетингa. През 2003-та година „Chartered Institute of Marketing” определя Дрей...
  • Емоции, динамика и истинска удовлетвореност

    Здраво стъпила на земята дама, перфекционист, който винаги изпипва всичко до последния детайл и неуморим генератор на идеи, Ива е част от екипа, който изгражда присъствието на Банка ДСК в социалните медии и съвестно отговаря на всички Ваши въпроси. З...

Коментари

Реклама

Още новини:

Още анализи: