Америка занижи изисквания за автомобилните емисии

Администрацията на Тръмп отмени правото на Калифорния да въведе собствени строги правила за емисиите от автомобили, с които щатът даваше преференции за продажбата на електромобили. Белият дом понижава също федералните норми за горивна ефективност, въведени от предишния президент Барак Обама. 

 

Предложението за отслабване на усилията за борба със замърсяването е в съответствие с решението на президента Доналд Тръмп, който миналата година отказа Парижкото споразумение за климата, съгласно което страните се ангажираха да предприемат стъпки за смекчаване на глобалното затопляне.

Предложението на Министерството на транспорта и Агенцията за опазване на околната среда в САЩ ще замрази стандартите за горивна ефективност на нивата от 2020 г. чак до 2026 г. По този начин ще се избегне изискването за повече електромобили за сметка на станартните превозни средства.

Администрацията заяви, че замразяването ще увеличи потреблението на петрол в САЩ с около 500 000 барела дневно до 2030 г. и ще намали смъртните случаи от пътнотранспортни произшествия, тъй като се очаква мярката да стимулира хората да купуват нови, по-безопасни превозни средства.

Екологични групи разкритикуваха твърденията за намаляване на смъртните случаи при катастрофи и заявиха, че предложението ще повиши цените на бензина и ще заличи ефекта от една от най-важните стъпки, които Вашингтон предприе - да ограничи емисиите парникови газове, които водят до изменения в климата.

Реклама

Представяме ви:

  • Кайли Дженър: Най-младият милиардер

    Как Кайли Дженър изкарва милионите си, се питат мнозина, виждайки нейния безспорен разцвет. Тя не само се доближава стремглаво до позицията на най-младия самоизградилсе млиардер, но е първа по притежания в богата фамилия Кардашиян-Дженър. Споре...
  • Криптовалутите ще свържат борсите и банките

    Повече ексчейнджи ще бъдат напълно регулирани и ще си партнират с финансови и държавни органи, коментира Паскал Таларидаот Джарвис Едж (Jarvis Edge) в специално интервю за b2b Media. Паскал Таларида, роден и израснал във Франция, е професионале...

Коментари

Реклама

Още новини:

Още анализи: