Нова стихия в горящата от пожари Калифорния - огнено торнадо

Огненият вихър, възникнал от непрестанния огън се движи с висока скорост - над 200 км в час и вече се категоризира като еквивалент на торнадо от трета степен. Новата стихия причинява вълна от унищожение в обгорените райни на Северна Калифорния.

Въртящата се огнена колона е предизвикана от интензивно нарастващататоплина и бурните ветрове, казват експертите. Пламтящото торнадо доведе до срутване на кулите на няколко електропровода, изкореняване на дървета и още ред опустошения.

 

Изгорената по-рано от пожарите област вече напълно прилича на апокалиптична пустош.

Експертите твърдят, че огненото торнадо вече е с огромен диаметър и определят събитието като изкючителнорядкоявление.

Огънят в района на Рединг, на 200 мили северно от Сан Франциско, е най-големият в Калифорния и се състои от 18 горски пожари, които бушуват вече повече от седмица. Новата стихия допълнително усложнява гасенето. Жителите на района наричат новото явление - огненото чудовище. Над 13 хиляди пожарникаи продължават битката с него. 

Десетки хиляди жители остават под евакуационна заплаха, а пожарите се превръщат в шестата най-разрушителна стихия в историята на Калифорния.

Реклама

Представяме ви:

  • Кайли Дженър: Най-младият милиардер

    Как Кайли Дженър изкарва милионите си, се питат мнозина, виждайки нейния безспорен разцвет. Тя не само се доближава стремглаво до позицията на най-младия самоизградилсе млиардер, но е първа по притежания в богата фамилия Кардашиян-Дженър. Споре...
  • Криптовалутите ще свържат борсите и банките

    Повече ексчейнджи ще бъдат напълно регулирани и ще си партнират с финансови и държавни органи, коментира Паскал Таларидаот Джарвис Едж (Jarvis Edge) в специално интервю за b2b Media. Паскал Таларида, роден и израснал във Франция, е професионале...

Коментари

Реклама

Още новини:

Още анализи: