Нова стихия в горящата от пожари Калифорния - огнено торнадо

Огненият вихър, възникнал от непрестанния огън се движи с висока скорост - над 200 км в час и вече се категоризира като еквивалент на торнадо от трета степен. Новата стихия причинява вълна от унищожение в обгорените райни на Северна Калифорния.

Въртящата се огнена колона е предизвикана от интензивно нарастващататоплина и бурните ветрове, казват експертите. Пламтящото торнадо доведе до срутване на кулите на няколко електропровода, изкореняване на дървета и още ред опустошения.

 

Изгорената по-рано от пожарите област вече напълно прилича на апокалиптична пустош.

Експертите твърдят, че огненото торнадо вече е с огромен диаметър и определят събитието като изкючителнорядкоявление.

Огънят в района на Рединг, на 200 мили северно от Сан Франциско, е най-големият в Калифорния и се състои от 18 горски пожари, които бушуват вече повече от седмица. Новата стихия допълнително усложнява гасенето. Жителите на района наричат новото явление - огненото чудовище. Над 13 хиляди пожарникаи продължават битката с него. 

Десетки хиляди жители остават под евакуационна заплаха, а пожарите се превръщат в шестата най-разрушителна стихия в историята на Калифорния.

Реклама

Представяме ви:

  • Как се пише рекламно послание, което работи

    Дрейтън Бърд е една от най-значимите фигури в областта на директния маркетинг и реклама за последния четвърт век. Има 52 години практически опит в онлайн и офлайн маркетингa. През 2003-та година „Chartered Institute of Marketing” определя Дрей...
  • Емоции, динамика и истинска удовлетвореност

    Здраво стъпила на земята дама, перфекционист, който винаги изпипва всичко до последния детайл и неуморим генератор на идеи, Ива е част от екипа, който изгражда присъствието на Банка ДСК в социалните медии и съвестно отговаря на всички Ваши въпроси. З...

Коментари

Реклама

Още новини:

Още анализи: