Бившият адвокат на Тръмп - Майкъл Коен се предаде на ФБР

Условията на сделката все още не са ясни, но от няколко дни юридическият екип на Майкъл Коен преговаря за евентуалното споразумение.

Коен трябва да се яви на заседание на федерален съд в Ню Йорк, където се очаква да се признае за виновен. Междувременно той се предаде на ФБР.

Офисите на Коен бяха обискирани през април от федерални следователи, които проучиха финансовотому състояние, включително предполагаемата му практика да плаща на жени да мълчат за връзки с президента.

 

Подобен е случаят с порнозвездата Сторми Даниелс, на която се твърди, че са платени 130 000 долара. В обвинението се посочва и отделно плащане къмбившия модел на Playboy Карън МакДугал, която заявиче е имала афера с Тръмп през 2006 г. Следователите също така се опитват да докажат участие на Коен в бизнеса с таксита в Ню Йорк, както и банкова измама за над 20 милиона долара. Търсят се доказателства и за евентуални нарушения във финансирането на политически кампании.

Тръмп многократно е коментирал разследването. През април той осъди обиските като политически мотивирани, но по-късно демонстрира важдебност спрямо Коен. А преди месец нарече “немислимо” твърдението, че е са правени плащания към МакДугал.

По отношение на това дали е нарушил какъвто и да е закон при финансирането на кампаниите, Тръмп заяви "вашият любим президент, не е направил нищо лошо!”

Споразумението на Коен може да включва обещание за сътрудничество с властите, но не е ясно дали това ще помогне и за другите федерални разследвания като делото за възможна координация между президентската кампания на Тръмп през 2016 г. и Русия.

Реклама

Представяме ви:

  • Трудностите при стартиране на собствен бизнес

    Създаването на собствена фирма, успешното ѝ развитие и утвърждаване на пазара е нелека задача, която може да се усложни допълнително, ако попаднем в капана на някои от най-често срещаните грешки при стартиране на собствен бизнес. Според Павел Хрис...

Коментари

Реклама

Още новини:

Още анализи: