Нарастват руските хакерски атаки преди междинните избори в САЩ

Технологичният гигант Microsoft разкри нови опити за хакерски атаки от страна на Русия, насочени към политическите кръгове в САЩ преди междинните избори през ноември.

Компанията съобщи, че група, обвързана с руското правителство, е създала фалшиви уебсайтове, които изглежда са заблудили две американски консервативни организации: института Хъдзън и Международния републикански институт. Три други фалшиви сайтове изглеждат така, сякаш принадлежат към Сената на САЩ.

 

В същото време официални руски лица отхвърлиха обвиненията като неоснователни.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков се позова на липсата на подробности за атакитеи заяви, че не е ясно "кой е въпросният хакер" и как може да наруши избирателната система в САЩ.

Опитите за пробиви са подобни на руските хакове преди изборите през 2016 г., които според американските разузнавателни служби са помогнализа избирането на Доналд Тръмп.

“Този път, атаките не са в полза на конкретна политическа партия, а по-скоро са фокусирана върху опитите за нарушаване на демократичните принципи", заяви в интервю Брад Смит, президент на технологичната компания.

Смит каза, че няма доказателства, хакерите да са успели да убедят някого да кликне върху фалшивите сайтове, а това би означавало да стане жертва на компютърна инфилтрация, скрито наблюдение и кражба на данни. Експерти обаче съветват политическите централи да бъдат бдителни по отношение на атаките с имейли, чийто автор не познават или имат допълнително някого в “копие”. Според технологичния гигант демократичните общества провокират яростта на авторитарните правителства и затова са обект на подобни атаки.

Реклама

Представяме ви:

  • Как се пише рекламно послание, което работи

    Дрейтън Бърд е една от най-значимите фигури в областта на директния маркетинг и реклама за последния четвърт век. Има 52 години практически опит в онлайн и офлайн маркетингa. През 2003-та година „Chartered Institute of Marketing” определя Дрей...
  • Емоции, динамика и истинска удовлетвореност

    Здраво стъпила на земята дама, перфекционист, който винаги изпипва всичко до последния детайл и неуморим генератор на идеи, Ива е част от екипа, който изгражда присъствието на Банка ДСК в социалните медии и съвестно отговаря на всички Ваши въпроси. З...

Коментари

Реклама

Още новини:

Още анализи: