Нарастват руските хакерски атаки преди междинните избори в САЩ

Технологичният гигант Microsoft разкри нови опити за хакерски атаки от страна на Русия, насочени към политическите кръгове в САЩ преди междинните избори през ноември.

Компанията съобщи, че група, обвързана с руското правителство, е създала фалшиви уебсайтове, които изглежда са заблудили две американски консервативни организации: института Хъдзън и Международния републикански институт. Три други фалшиви сайтове изглеждат така, сякаш принадлежат към Сената на САЩ.

 

В същото време официални руски лица отхвърлиха обвиненията като неоснователни.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков се позова на липсата на подробности за атакитеи заяви, че не е ясно "кой е въпросният хакер" и как може да наруши избирателната система в САЩ.

Опитите за пробиви са подобни на руските хакове преди изборите през 2016 г., които според американските разузнавателни служби са помогнализа избирането на Доналд Тръмп.

“Този път, атаките не са в полза на конкретна политическа партия, а по-скоро са фокусирана върху опитите за нарушаване на демократичните принципи", заяви в интервю Брад Смит, президент на технологичната компания.

Смит каза, че няма доказателства, хакерите да са успели да убедят някого да кликне върху фалшивите сайтове, а това би означавало да стане жертва на компютърна инфилтрация, скрито наблюдение и кражба на данни. Експерти обаче съветват политическите централи да бъдат бдителни по отношение на атаките с имейли, чийто автор не познават или имат допълнително някого в “копие”. Според технологичния гигант демократичните общества провокират яростта на авторитарните правителства и затова са обект на подобни атаки.

Реклама

Представяме ви:

  • Денис Крол е управляващ директор на „Кордеел България“

    Денис Крол е управляващ директор на „Кордеел България“, част от групата „Кордеел“, със седалище Темсе (Белгия). Присъединява се към българския екип преди година, а работи в групата повече осем години. Започва кариерата си в Холандия като стажант мени...
  • Учителката световен шампион по публична реч

    31-годишната Рамона Смит наскоро беше обявена за световен шампион на “Toastmasters 2018” - най-престижният турнир по публична реч. Тя е учител в една от гимназиите в Хюстън и в тази надпревара успя да изпревари над 30 000 други високо пл...
  • Кайли Дженър: Най-младият милиардер

    Как Кайли Дженър изкарва милионите си, се питат мнозина, виждайки нейния безспорен разцвет. Тя не само се доближава стремглаво до позицията на най-младия самоизградилсе млиардер, но е първа по притежания в богата фамилия Кардашиян-Дженър. Споре...

Коментари

Реклама

Още новини:

Още анализи: