Ураганът Лейн удря Хавай с мощни ветрове и дъждове

Ураганът Лейн наводни части от Хавай, докато напредва със животозастрашаващи вестрове, буря и дъжд. Пикът на бедствието се очаква до часове. Центърът на бурята е категория 2 и в момента е на около 180 мили южно от Хонолулу, като се премества опасно близо до централните острови, включително Оаху и Мауи.

Хавай - най-големият остров във веригата е наводнен най-силно от дъжда. Последните дни валежите причиниха сериозни наводнения, свлачища и затворени пътища. Петима туристи са спасени на косъм от наводнената квартира, в която са били настанени, съобщават местните власти.

 

Лейн ще продължи да създава многобройни опасности в отделни части на островите през уикенда, казват експертите, включително заради силните ураганниветрове, заради които бурята достига застрашителни размери.

Очакванията са за ветрове, които ще се движат най-малкосъс74 км/ч и ще връхлетят части от островите Оаху, Мауи, Ланайи Молокай в следващите часове.

УраганътЛейн удря, докато хората на островМауи се занимаватс допълнителна опасност: черен огън, който предизвика принудителна евакуация около курортната зона на Лахайна.

Федералните служби също се подготвят за връхлитането на бурята. На Хавай сеоткриват приюти за спешна помощ, затварят се някои държавни училища и редица правителствени чиновници излизат в принудителенотпуск, докато бедствието отмине. 

В центъра на Червения кръст в последните часове са били настанени над 1 500 души. Авиокомпаниите пък отмениха полетите си до островите. 

Реклама

Представяме ви:

  • Трудностите при стартиране на собствен бизнес

    Създаването на собствена фирма, успешното ѝ развитие и утвърждаване на пазара е нелека задача, която може да се усложни допълнително, ако попаднем в капана на някои от най-често срещаните грешки при стартиране на собствен бизнес. Според Павел Хрис...

Коментари

Реклама

Още новини:

Още анализи: