Ураганът Лейн удря Хавай с мощни ветрове и дъждове

Ураганът Лейн наводни части от Хавай, докато напредва със животозастрашаващи вестрове, буря и дъжд. Пикът на бедствието се очаква до часове. Центърът на бурята е категория 2 и в момента е на около 180 мили южно от Хонолулу, като се премества опасно близо до централните острови, включително Оаху и Мауи.

Хавай - най-големият остров във веригата е наводнен най-силно от дъжда. Последните дни валежите причиниха сериозни наводнения, свлачища и затворени пътища. Петима туристи са спасени на косъм от наводнената квартира, в която са били настанени, съобщават местните власти.

 

Лейн ще продължи да създава многобройни опасности в отделни части на островите през уикенда, казват експертите, включително заради силните ураганниветрове, заради които бурята достига застрашителни размери.

Очакванията са за ветрове, които ще се движат най-малкосъс74 км/ч и ще връхлетят части от островите Оаху, Мауи, Ланайи Молокай в следващите часове.

УраганътЛейн удря, докато хората на островМауи се занимаватс допълнителна опасност: черен огън, който предизвика принудителна евакуация около курортната зона на Лахайна.

Федералните служби също се подготвят за връхлитането на бурята. На Хавай сеоткриват приюти за спешна помощ, затварят се някои държавни училища и редица правителствени чиновници излизат в принудителенотпуск, докато бедствието отмине. 

В центъра на Червения кръст в последните часове са били настанени над 1 500 души. Авиокомпаниите пък отмениха полетите си до островите. 

Реклама

Представяме ви:

  • Как се пише рекламно послание, което работи

    Дрейтън Бърд е една от най-значимите фигури в областта на директния маркетинг и реклама за последния четвърт век. Има 52 години практически опит в онлайн и офлайн маркетингa. През 2003-та година „Chartered Institute of Marketing” определя Дрей...
  • Емоции, динамика и истинска удовлетвореност

    Здраво стъпила на земята дама, перфекционист, който винаги изпипва всичко до последния детайл и неуморим генератор на идеи, Ива е част от екипа, който изгражда присъствието на Банка ДСК в социалните медии и съвестно отговаря на всички Ваши въпроси. З...

Коментари

Реклама

Още новини:

Още анализи: