Ураганът Флорънс достигна категория 3, като наближава бреговете на САЩ

Щатите Вирджиния, Северна и Южна Каролина обявиха извънредно положение. Местните хора се запасяват с храна и вода, очаква се и подготовка за евакуация.

Националният Център за ураганите съобщи, че тропическата буря Флорънс ще се превърне в голям ураган, докато преминава между Бермудите и Бахамите във вторник и сряда. Очаква се тя да приближи югоизточното крайбрежие на САЩ в четвъртък.
Флорънс наскоро беше категоризиран като първия голям ураган за сезон 2018 в Атлантическия океан.

 

В тази връзка Посолството на Република България във Вашингтон посъветва българските граждани да следват стриктно указанията на местните власти. При нужда от съдействие, или ако желаят са се свържатс посолството, могат да го направят на спешния телефон: +1 (202) 387-5770, както и да следят фейсбук страницата на посолството.

Извличайки енергия от топлата вода ураганът може да достигне дори категория 4 със скорост от 130 мили в час.

"Очакваме опустошителни щети, ако бурята продължава по същия начин", обяви Дан Милър, метеоролог от Националната служба в окръг Колумбия.

Според прогнозите Флорънс може да удари на няколко места с пороен дъжд и опустошителни наводнения. Метеоролозите предупреждават и за животозастрашаващабуря, заради силните ветрове.

Реклама

Inspiration Hub

 
  • 9 причини да изпитвате постоянен глад и как да се справите

    Вижте съветите на консултанта по спортно хранене Станимир МиховСтанимир Михов е сертифициран фитнес инструктор от Националната спортна академия, персонален треньор и консултант по спортно хранене. Занимава се с фитнес вече над 10 години, като инвести...

Коментари

Реклама

Още новини:

Още анализи: