Ураганът Флорънс достигна категория 3, като наближава бреговете на САЩ

Щатите Вирджиния, Северна и Южна Каролина обявиха извънредно положение. Местните хора се запасяват с храна и вода, очаква се и подготовка за евакуация.

Националният Център за ураганите съобщи, че тропическата буря Флорънс ще се превърне в голям ураган, докато преминава между Бермудите и Бахамите във вторник и сряда. Очаква се тя да приближи югоизточното крайбрежие на САЩ в четвъртък.
Флорънс наскоро беше категоризиран като първия голям ураган за сезон 2018 в Атлантическия океан.

 

В тази връзка Посолството на Република България във Вашингтон посъветва българските граждани да следват стриктно указанията на местните власти. При нужда от съдействие, или ако желаят са се свържатс посолството, могат да го направят на спешния телефон: +1 (202) 387-5770, както и да следят фейсбук страницата на посолството.

Извличайки енергия от топлата вода ураганът може да достигне дори категория 4 със скорост от 130 мили в час.

"Очакваме опустошителни щети, ако бурята продължава по същия начин", обяви Дан Милър, метеоролог от Националната служба в окръг Колумбия.

Според прогнозите Флорънс може да удари на няколко места с пороен дъжд и опустошителни наводнения. Метеоролозите предупреждават и за животозастрашаващабуря, заради силните ветрове.

Реклама

Представяме ви:

  • Денис Крол е управляващ директор на „Кордеел България“

    Денис Крол е управляващ директор на „Кордеел България“, част от групата „Кордеел“, със седалище Темсе (Белгия). Присъединява се към българския екип преди година, а работи в групата повече осем години. Започва кариерата си в Холандия като стажант мени...
  • Учителката световен шампион по публична реч

    31-годишната Рамона Смит наскоро беше обявена за световен шампион на “Toastmasters 2018” - най-престижният турнир по публична реч. Тя е учител в една от гимназиите в Хюстън и в тази надпревара успя да изпревари над 30 000 други високо пл...
  • Кайли Дженър: Най-младият милиардер

    Как Кайли Дженър изкарва милионите си, се питат мнозина, виждайки нейния безспорен разцвет. Тя не само се доближава стремглаво до позицията на най-младия самоизградилсе млиардер, но е първа по притежания в богата фамилия Кардашиян-Дженър. Споре...

Коментари

Реклама

Още новини:

Още анализи: