Америка отбелязва 17-тата годишнина от 11 септември

Хиляди роднини на жертви, оцелели, спасители и дороволци се събраха в мъгливата сутрин на мястото, където преди се издигаха кулите - близнаци на Световния търговски център. Президентът Доналд Тръмп и вицепрезидентът Майк Пенс посетиха както емлематичното място в Ню Йорк, така и другите две места, където отвлечени самолети се разбиха на 11 септември 2001 г: в Пенсилвания и в Пентагона.

Държавният глава и първата дама Мелания Тръмп се присъединиха към отбелязването на годишнината от атаката в района близо до Шенксвил, Пенсилвания, където един от самолетите беше разбит, след като пътниците и членовете на екипажа разбират, че похитителите са поели контрол и се опитват да взривят пилотската кабина.

 

Президентът определи събитието като "моментът, в който Америка е поела контрола над съдбата си и е променила хода на историята".

По думите му загиналите в този полет са "се присъединили към безсмъртните редици на американските герои”. Пенс припомни героизма на служителите и цивилните, които многократно се връщат в Пентагона, за да спасят оцелелите.

Терористите "се надяваха да унищожатнашия дух, но не успяха", каза той.

Мемориалите за 11 септември в Шенксвилпродължават да се множат. Най-новият е наречен Кулата на гласовете и ще е в памет на загиналите от токсини и обгазяване след срутването на двете кули в Ню Йорк.

Реклама

Представяме ви:

  • Денис Крол е управляващ директор на „Кордеел България“

    Денис Крол е управляващ директор на „Кордеел България“, част от групата „Кордеел“, със седалище Темсе (Белгия). Присъединява се към българския екип преди година, а работи в групата повече осем години. Започва кариерата си в Холандия като стажант мени...
  • Учителката световен шампион по публична реч

    31-годишната Рамона Смит наскоро беше обявена за световен шампион на “Toastmasters 2018” - най-престижният турнир по публична реч. Тя е учител в една от гимназиите в Хюстън и в тази надпревара успя да изпревари над 30 000 други високо пл...
  • Кайли Дженър: Най-младият милиардер

    Как Кайли Дженър изкарва милионите си, се питат мнозина, виждайки нейния безспорен разцвет. Тя не само се доближава стремглаво до позицията на най-младия самоизградилсе млиардер, но е първа по притежания в богата фамилия Кардашиян-Дженър. Споре...

Коментари

Реклама

Още новини:

Още анализи: