Американските медии съобщават за жестокото убийство на Виктория Маринова

Припомня се, че 30-годишната Виктория Маринова е намерена мъртва в парк в Русе и че тя е работила в телевизионната станция TVN и е водеща на предаване, в което неотдавна е интервюирала разследващи журналисти за предполагаема корупция между бизнесмени и политици, включващи средства от ЕС.

Българският вътрешен министър Младен Маринов е цитиран с думите, че в случая "Става дума за изнасилване и убийство".

 

Но в същото време е цитиран Асен Йорданов, собственик на разследващия сайт bivol.bg, който казва, че е получил информация, според която неговите репортери са били заплашвани. Маринова е свързана с разследванията на bivol.bg, тъй като репортерите от сайта са били последните гости в шоуто й.

"Смъртта на Виктория, бруталният начин, по който е била убита, е чиста екзекуция", казва Йорданов. По думите му нейната смърт трябва да служи като като предупреждение.

"Това е тема, за която българските национални медии не се осмеляваха да говорят" казва Йорданов пред Асошиейтед прес. "За да стигнем до истината, призоваваме за независимо разследване ... искаме независими европейски следователи да се включат, защото вярваме, че българските власти са част от престъпната мрежа на тази страна”, смята той.

Убийството на Маринова е широко обсъждано и в социалната мрежа Twitter от колеги журналисти и групи за наблюдение.

Маринова е третият журналист, убит в ЕС през последната година, съобщи Ройтерс. "Първо Малта, а след това Словакия, сега България. Неприемливо е в Европа журналистите да бъдат убивани", казват коментатори.

Реклама

Представяме ви:

  • Трудностите при стартиране на собствен бизнес

    Създаването на собствена фирма, успешното ѝ развитие и утвърждаване на пазара е нелека задача, която може да се усложни допълнително, ако попаднем в капана на някои от най-често срещаните грешки при стартиране на собствен бизнес. Според Павел Хрис...

Коментари

Реклама

Още новини:

Още анализи: