След мощния ураган Майкъл, идват още рарушителни бествия

Майкъл не е единственото бедствие, появило се на хоризонта. Националният център за ураганите в Маями твърди, че ураганът Лесли и Тропическата буря Надин не са заплаха засега, но пък Тропическата буря Серджио в Тихия океан се насочва къмКалифорния, като по пътя си може да засегне и Мексико.

Изключително мощният ураган Майкъл, който удари континенталната част на САЩ остави мащабни разрушения както въвФлорида, такаив Джорджия, унищожавайки напълно домове, бизнес сгради, търговски центрове. Повалените от бурята  дървета убиха най-малко двама души и застрашиха множество животи. Оценка на щетите все още не е направена, но картините от опустошените райони доказват, че Майкъл наистина е най-силният ураган за последните 50 години.

 

В последните часове окото на бурята беше близо до Аугуста, Джорджия, катосе движи с мощни ветрове към Южна Каролина.

Хиляди спасители тръгнаха, за да търсят оцелели сред отломките от разрушените домове. Една голяма част от жителите не се съобразиха със заповедите за евакуация и в момента властите се опитват да установят връзка с тях. 

Много домове са напълно унищоженив Мексико бийч, където ураганът първо навлезе към сушата и океанските вълни са достигнали размери, по-високи от покривите на къщите. Властите съобщиха за един загинал от паднало дърво в ТалахасиФлорида, както и за 11-годишно дете в югозападна Джорджия.

Почти напълно разрушен е също Панама сити, където връхлетя най-мощната част от урагана Майкъл. Изтръгнатиелектропроводи се виждат из целия град. Покривите са отнесени, а домовете са срутени от падналите дървета. Стотици коли са съссчупени прозорци, много дори са обърнати от вятъра.

Силата на Майкъл намаля и той вече е тропическа буря, но опасността все още не е преминала, докато се движи към двете Каролини, които доскоро бяха потопени от тежки наводнения.

Реклама

Представяме ви:

  • Учителката световен шампион по публична реч

    31-годишната Рамона Смит наскоро беше обявена за световен шампион на “Toastmasters 2018” - най-престижният турнир по публична реч. Тя е учител в една от гимназиите в Хюстън и в тази надпревара успя да изпревари над 30 000 други високо пл...
  • Кайли Дженър: Най-младият милиардер

    Как Кайли Дженър изкарва милионите си, се питат мнозина, виждайки нейния безспорен разцвет. Тя не само се доближава стремглаво до позицията на най-младия самоизградилсе млиардер, но е първа по притежания в богата фамилия Кардашиян-Дженър. Споре...
  • Бизнес коуч със собствена империя

    Мария Форлеое пробвала да поеме по различни кариерни пътеки преди да реши, че нейното призвание е да бъде бизнес коуч и по този начин да помага на другите в тяхната работата.  Форлео нарича себе си "страстен предприемач" и казва, че е създаде...

Коментари

Реклама

Още новини:

Още анализи: