Тръмп прие в Овалния кабинет пастор Андрю Брансън

Само ден след освобождаването му от домашен арест в Турция.

американският пастор Андрю Брансън се срещна и се помоли заедно с президента Тръмп в Овалния кабинет, като му благодари, че "наистина се борил за християните”.

 

Брансън беше лишен от свобода през октомври 2016 г. заради обвинение във връзки с терористична група, която се смята за част от  неуспешния преврат срещу правителството на президента Реджеп Таийп Ердоган. Турски съд в петък постанови мисионерът да бъде освободен от домашния арест, след като го осъди на изминалото време.

Брансън благодари на Тръмп и на членовете на Конгреса от двата политически спектъра, които са работили за освобождаването му. Във силно драматичен момент тойколеничи и се помоли заедно с президента като поиска от Бог "свръхестествена мъдрост, за да изпълни всички планове, които имате за страната и за него".

В своя коментар държавният глава заяви, че е "голяма чест" да посрещне Брансън в Белия дом и също благодари на редица законодатели и членове на кабинета за съдействието им за обезпечаване на освобождаването на пастора.

По-рано американският президент написа в Twitter, че не е имало никаква тайна договорка с Анкара, за да се стигне до благоприятната развръзка на случая, но все пак благодари на Ердоган за помощта.

"Нямаше никаква сделка с Турция за освобождаването и завръщането на пастор Андрю Брънсън. Аз не сключвам сделки за заложници", написатой. "Има обаче голяма благодарност от името на Съединените щати, което ще доведе до по-добри, може би дори прекресниотношения между двете страни”, са думите на Тръмп.

Реклама

Inspiration Hub

 

Коментари

Реклама

Още новини:

Още анализи: