Потенциални взривни устройства изпратени до Белия дом и бившите президентски семейства Обама и Клинтън

Тайните служби на САЩ са иззели два подозрителни пакета, идентифицирани като "потенциални взривни устройства", изпратени до бившия президент Барак Обама и до Хилъри Клинтън. Новината идва след като беше съобщено по-рано и за открито взривно устройство в пощенската кутия на милиардера Джордж Сорос.

 

Освен пакетите до двете президентски семейства и до бизнесмена Джордж Сорос, служителите на CNN също съобщиха, че са били евакуирани от офиса на медията в Ню Йорк след подадена информация за подозрителен пакет в сградата на Time Warner.
Не е ясно дали случаите са свързани.

Тайните служби заявиха, че са започнали "пълно наказателно разследване, което ще използва всички налични федерални, държавни и местни ресурси, за да се определи източника на заплахата и да се идентифицират отговорните лица".

Подозрителният пакет, изпратен към Хилъри Клинтън е бил проверен в окръг Устър, още преди да стигне в близост до резиденцията на семейството. Говорител на фамилията заяви, че бившият държавен секретар е била във Флорида през последните няколко дни.

Прессекретарят на Белия дом Сара Сандърс осъди в писмена декларация, "опита за насилствени атаки" срещу двете бивши първи семейства.

Разследващите заявиха, че единият от пакетите има адрес за връщане на името на републикански сенатор Дебора Шулц - което е иронично обръщение спрямо бившия председател на Националния комитет на Демократическата партия.

Реклама

Представяме ви:

  • Денис Крол е управляващ директор на „Кордеел България“

    Денис Крол е управляващ директор на „Кордеел България“, част от групата „Кордеел“, със седалище Темсе (Белгия). Присъединява се към българския екип преди година, а работи в групата повече осем години. Започва кариерата си в Холандия като стажант мени...
  • Учителката световен шампион по публична реч

    31-годишната Рамона Смит наскоро беше обявена за световен шампион на “Toastmasters 2018” - най-престижният турнир по публична реч. Тя е учител в една от гимназиите в Хюстън и в тази надпревара успя да изпревари над 30 000 други високо пл...
  • Кайли Дженър: Най-младият милиардер

    Как Кайли Дженър изкарва милионите си, се питат мнозина, виждайки нейния безспорен разцвет. Тя не само се доближава стремглаво до позицията на най-младия самоизградилсе млиардер, но е първа по притежания в богата фамилия Кардашиян-Дженър. Споре...

Коментари

Реклама

Още новини:

Още анализи: