Потенциални взривни устройства изпратени до Белия дом и бившите президентски семейства Обама и Клинтън

Тайните служби на САЩ са иззели два подозрителни пакета, идентифицирани като "потенциални взривни устройства", изпратени до бившия президент Барак Обама и до Хилъри Клинтън. Новината идва след като беше съобщено по-рано и за открито взривно устройство в пощенската кутия на милиардера Джордж Сорос.

 

Освен пакетите до двете президентски семейства и до бизнесмена Джордж Сорос, служителите на CNN също съобщиха, че са били евакуирани от офиса на медията в Ню Йорк след подадена информация за подозрителен пакет в сградата на Time Warner.
Не е ясно дали случаите са свързани.

Тайните служби заявиха, че са започнали "пълно наказателно разследване, което ще използва всички налични федерални, държавни и местни ресурси, за да се определи източника на заплахата и да се идентифицират отговорните лица".

Подозрителният пакет, изпратен към Хилъри Клинтън е бил проверен в окръг Устър, още преди да стигне в близост до резиденцията на семейството. Говорител на фамилията заяви, че бившият държавен секретар е била във Флорида през последните няколко дни.

Прессекретарят на Белия дом Сара Сандърс осъди в писмена декларация, "опита за насилствени атаки" срещу двете бивши първи семейства.

Разследващите заявиха, че единият от пакетите има адрес за връщане на името на републикански сенатор Дебора Шулц - което е иронично обръщение спрямо бившия председател на Националния комитет на Демократическата партия.

Реклама

Inspiration Hub

 
  • 9 причини да изпитвате постоянен глад и как да се справите

    Вижте съветите на консултанта по спортно хранене Станимир МиховСтанимир Михов е сертифициран фитнес инструктор от Националната спортна академия, персонален треньор и консултант по спортно хранене. Занимава се с фитнес вече над 10 години, като инвести...

Коментари

Реклама

Още новини:

Още анализи: