Чистотата на въздуха ще се дискутира по време на Годишната конференция SMART CITY 2018

Във все по-дигитализиращия се свят, в който всичко около нас става все по-умно, да се вгледаме в умните градове - SMART CITY 2018 е на 6 ноември в Дома на Европа от 14 часа. 

Конференцията организирана от b2b Media ще представи иновативни решения, интелигентна икономика, интернет на нещата, интелигентни сгради, градско планиране и управление на съоръженията, България се подготвя за интелигентни концепции. Визия за местното управление и предстоящи проекти, устойчива мобилност, градско планиране и startup проекти

 

Една от основните дискусии ще е свързана с чистотата на въздуха в София, а и в останалите големи градове, начините за измерване и за манипулиране на данните, както и мерките, които могат да се предприемат, благодарение на новите технологии.

Как “Интернет на нещата” подпомага развитието на концепцията за умните градове, кои сгради могат да бъдат наречени смарт и защо управлението на отпадъците има важна роля в тази стратегия.

Сред дискутиращите основните теми ще чуем председателят на Българската фасилити мениджмънт асоциация Иван Велков, председателят на УС на Камарата на архитектите в България арх Борислав Игнатов, експерти като Тодор Анастасов от института за транспортни проучвания и Марина Стефанова от Българската мрежа на Глобалния договор на ООН.

Презентации на тема: Съвременните технологии влизат в услуга на ВиК операторите в умния град ще представят Красимир Кръстев, Старши мениджър „Контролен център“ на "Софийска вода" и Петко Петков, Мениджър „Проекти“, Глобъл Систем Солюшънс.

Христо Алексиевще представи Умните детски площадки, а Стефан Малиновски, ръководител отдел "Интелигенти системи" в Телелинкще презентира на тема: In the name of Smart Cities.

Реклама

Представяме ви:

  • Денис Крол е управляващ директор на „Кордеел България“

    Денис Крол е управляващ директор на „Кордеел България“, част от групата „Кордеел“, със седалище Темсе (Белгия). Присъединява се към българския екип преди година, а работи в групата повече осем години. Започва кариерата си в Холандия като стажант мени...
  • Учителката световен шампион по публична реч

    31-годишната Рамона Смит наскоро беше обявена за световен шампион на “Toastmasters 2018” - най-престижният турнир по публична реч. Тя е учител в една от гимназиите в Хюстън и в тази надпревара успя да изпревари над 30 000 други високо пл...
  • Кайли Дженър: Най-младият милиардер

    Как Кайли Дженър изкарва милионите си, се питат мнозина, виждайки нейния безспорен разцвет. Тя не само се доближава стремглаво до позицията на най-младия самоизградилсе млиардер, но е първа по притежания в богата фамилия Кардашиян-Дженър. Споре...

Коментари

Реклама

Още новини:

Още анализи: