Обвиниха стрелеца в синагогата за 44 престъпления

Обвинителният акт срещу заподозреният за убийството на 11 души в синагогата “Дървото на живота” в Питсбърг беше внесено в съда. Слуаят се счита за най-смъртоносната атака срещу хората с еврейски произход в американската история.

В обвинението срещу Робърт Бауърс са изброени общо 44 нарушения на закона, включително престъпление от омраза. Федералните прокурори възнамеряват да поискат смъртно наказание. Обвинителнитя акт беше внесен на втория ден от серията погребения на жертвите.

 

46-годишният шофьор на камион Бауърс остана в затвора без възможност за излизане под гаранция преди предварителното изслушване, насрочено за четвъртък. Властите твърдят, че по време на атаката той е крещял антисемитски изявления.

Освен загиналите, при нападението има и шест души, които бяха ранени, включително четирима полицейски служители, двама от които останаха в болницата с по-тежки огнестрелни рани. Единият все още е в критично състояние.

След края на първия ден от погребенията, президентът Доналд Тръмп и първата дама Мелания пристигнаха в Питсбърг, като губернаторът на Пенсилвания Том Улф и кметът на Питсбърг Бил Педуто, и двамата от Демократическата партия, отказаха да се присъединят към президентското семейство.

По време на посещението си Тръмп и първата дама запалиха свещи за жертвите в синагогата "Дървото на живота" и поставиха бели рози за всеки от загиналите. По-късно бяха и в болницата, за да посетят оцелелите.

Към тях се присъединиха дъщерята на Тръмп Иванка и съпругът й Джаред, заедно с равина на синагогата и израелския посланик Рон Дърмер.

Реклама

Представяме ви:

  • Трудностите при стартиране на собствен бизнес

    Създаването на собствена фирма, успешното ѝ развитие и утвърждаване на пазара е нелека задача, която може да се усложни допълнително, ако попаднем в капана на някои от най-често срещаните грешки при стартиране на собствен бизнес. Според Павел Хрис...

Коментари

Реклама

Още новини:

Още анализи: