Президентът Доналд Тръмп предприема мерки срещу незаконната имиграция
Следващата седмица той планира да подпише заповед за масовото задържане на мигранти, пресичащи южната граница. Документът ще налага забрана на всеки, заловен да влиза нерегламентирано, да търси убежище след това.

Тръмп е разпоредил мобилизация на американската армия по югозападната граница, където ще очаква поток от мигранти.

"Това е инвазия", заяви президентът и представи подробности за това как точно възнамерява да преработи системата за предоставяне на убежище, за която твърди, че подлагана на "постоянни злоупотреби”. Според него в този си вид е "подигравка с американската имиграционна система”. Тръмп обяви новите мерки, които смята да предприеме още следващата седмица в Белия дом в изказване, с което коментира наближаващата каравана с мигранти, пътуваща бавно към границата на САЩ.

Темата за незаконната имиграция в страната силно резонира с нагласите на републиканските привърженици. Американските имиграционни позволяват на търсещите убежище да направят това не само на граничните пунктове, но и между тях. Тръмп обаче смята да ограничи това право само до официалните зони за пресичане на границата. Тръмп заяви, че правителството ще издигне "масивни палатки”, където да подслони пристигащите мигранти.

Реклама

Представяме ви:

  • Денис Крол е управляващ директор на „Кордеел България“

    Денис Крол е управляващ директор на „Кордеел България“, част от групата „Кордеел“, със седалище Темсе (Белгия). Присъединява се към българския екип преди година, а работи в групата повече осем години. Започва кариерата си в Холандия като стажант мени...
  • Учителката световен шампион по публична реч

    31-годишната Рамона Смит наскоро беше обявена за световен шампион на “Toastmasters 2018” - най-престижният турнир по публична реч. Тя е учител в една от гимназиите в Хюстън и в тази надпревара успя да изпревари над 30 000 други високо пл...

Коментари

Реклама

Още новини:

Още анализи: