Удължава се срокът за ранна регистрация в надпреварата за “ЗЕЛЕНИТЕ ОСКАРИ”

Националният конкурс "Най-зелените компании в България” се провежда за девета година и отличава най-отговорните бизнеси, общини, неправителствени организации и личности.

Желаещите да кандидатстват могат да подадат своите заявкина сайта: green.b2bmedia.bg.  

Ранните регистрации с отстъпка са до 14 май 2019 г.

Кои ще са победителите тази година ще определи престижното жури. На 7 юни 2019 г. ще се проведе официалната церемония за връчване на наградите в 14 основни и12 допълнителни категории. 

 

Организаторите от b2bmedia ще отличат също и “Зелена личност”, “Зелено перо” и “Зелена медия”.

Призовете тази година са допълнени с нови категории като зелен офис, зелена иновация, проект или идея. Проучването е уникално за България, като отчита постигането на "зелени"цели и социално-отговорнистратегии. Надпреваратае подходяща за компании, които имат инвестиции и самоинициират действия и каузи за по–здравословна среда.

Традиционно сред отличените ще бъдат и журналисти, чиито материали са били свързани с темите на конкурса. Публикациите или репортажите може да са насочени към пряко към опазването на околната среда или към

подобряване на икономиката на страната заповече устойчивост. Може да са свързани с личен пример за популяризиране на зелената идея или да разнищват проблеми, свързани с нарушения на заонодателството за опазване на природното богатство, разследвания по повод на еко-нарушения, както и вдъхновяващи примери за по-устойчиво развитие на бизнеса.

Специално жури, съставено с председател Надя Маринова, гл. редактор на B2B Media, д-р Марина Стефанова, директор „Устойчиво развитие“ към Българската мрежа на Глобалния договор на ООН, Катя Димитрова, председател на Българската асоциация на ПР агенциите, изявен ПР експерт и много други социално отговорни личности ще избират победителите, като се водят от стриктни критерии9-те основни критерии и личната оценка на журито са с еднаква тежест, което прави надпреварата още по-оспорвана.

През 2018 г. по зеления килим минаха 33 призьори с устойчиви идеипроекти и постижения. Организатор на конкурса е b2b Media. 

Отново и в това издание ще бъде връчено специалното отличие „Зелена личност”, с което организаторите поощряват индивидуалните усилия. То беше присъдено за първи път през 2012 година. Наградата е единствената, която се връчва след гласуване изцяло онлайн.

Вижте номинираните на сайта: green.b2bmedia.bg

Реклама

Inspiration Hub

 
  • 9 причини да изпитвате постоянен глад и как да се справите

    Вижте съветите на консултанта по спортно хранене Станимир МиховСтанимир Михов е сертифициран фитнес инструктор от Националната спортна академия, персонален треньор и консултант по спортно хранене. Занимава се с фитнес вече над 10 години, като инвести...

Коментари

Реклама

Още новини:

Още анализи: