Джули Суийт става главен изпълнителен директор на Accenture

С това компаниите от Fortune 500, на които лидери са жени, вече са 27

Джули Суийт, жена с дълга кариера в Accenture, встъпва на поста главен изпълнителен директор на компанията. До този момент тя е отговаряла за бизнеса в Северна Америка, осигуряващ на Accenture повече от 18 млрд. долара приходи за изминалата година– над 50% от общите.

 

На 51 годишна възраст Джули Суийт става 27-мата жена, управляваща компания от Fortune 500, с което броят на лидерите от този пол в класацията продължава уверено да нараства. Като част от лидерския екип на Accenture през последните 10 години, тя играе важна роля за развитието на бизнес и инвестиционната стратегия на компанията. Назначаването й на лидерската позиция, освен признание за професионалните качества, е показателно за проповядваната от Accentureкултура на равенство, а това дава енергия за развитието на креативността и иновациите.

„За мен е истинска чест да застана начело на една просперираща компания. Ще продължа да работя с представителите на Съвета на директорите и вярвам, че заедно ще успеем да хванем вълната на растеж на компанията, като останем фокусирани върху работата с клиенти, създаваме стойност за акционерите и осигуряваме отлични възможности за кариера за професионалистите от екипа ни“ – каза Джули Суийт по време на обявяването й като главен изпълнителен директор.

Преди да се присъедини към Accenture, Суийт в продължение на 10 години е партньор в юридическата компания Cravath, Swaine & Moore LLP. Тя има докторска степен от Columbia Law School и е призната като авторитет по въпроси, свързани с иновациите, влиянието на технологиите върху бизнеса и равенство на работното място. Тя е и член на Business Roundtable, екип от главни изпълнителни директори на водещи американски корпорации, формиран с цел насърчаване на публични политики с ориентация към бизнеса.

От Accenture потвърждават, че няма промяна в прогнозите си за бизнеса за последното четиримесечие на годината и за цялата фискална 2019 г.

 

Реклама

Inspiration Hub

 
  • Ценете кадрите си. Отстоявайте принципите си

    Покажете на служителите и клиентите си, че наистина държите на тях и то устойчиво във времето. Това се отплаща в трудни моменти като настоящия, коментира Иван Илчев, основател на Casa Kakau в специално интервю за b2b Media. Иван Илчев e маркетоло...
  • Живеем в интересни времена

    Виждам една позитивна страна от цялата ситуация и това е, че който подценяваше процеса на трансформация и дигитализация преди кризата, буквално сега ще е принуден да отдели човешки и капиталов ресурс в тази насока. Виждаме, че дори и държавната админ...
  • Парите не миришат, а хлябът има един вкус за всички

    Едно общество е толкова силно колкото най-слабата му прослойка. Затова ние от ПОЙПЕ започнахме дарителска кампания в опит да помогнем на най-уязвимите групи, споделя Боян Келчев, мениджър “Бизнес развитие” и един от създателите на организацията. Б...

Коментари

Реклама

Още новини:

Още анализи: