Джули Суийт става главен изпълнителен директор на Accenture

С това компаниите от Fortune 500, на които лидери са жени, вече са 27

Джули Суийт, жена с дълга кариера в Accenture, встъпва на поста главен изпълнителен директор на компанията. До този момент тя е отговаряла за бизнеса в Северна Америка, осигуряващ на Accenture повече от 18 млрд. долара приходи за изминалата година– над 50% от общите.

 

На 51 годишна възраст Джули Суийт става 27-мата жена, управляваща компания от Fortune 500, с което броят на лидерите от този пол в класацията продължава уверено да нараства. Като част от лидерския екип на Accenture през последните 10 години, тя играе важна роля за развитието на бизнес и инвестиционната стратегия на компанията. Назначаването й на лидерската позиция, освен признание за професионалните качества, е показателно за проповядваната от Accentureкултура на равенство, а това дава енергия за развитието на креативността и иновациите.

„За мен е истинска чест да застана начело на една просперираща компания. Ще продължа да работя с представителите на Съвета на директорите и вярвам, че заедно ще успеем да хванем вълната на растеж на компанията, като останем фокусирани върху работата с клиенти, създаваме стойност за акционерите и осигуряваме отлични възможности за кариера за професионалистите от екипа ни“ – каза Джули Суийт по време на обявяването й като главен изпълнителен директор.

Преди да се присъедини към Accenture, Суийт в продължение на 10 години е партньор в юридическата компания Cravath, Swaine & Moore LLP. Тя има докторска степен от Columbia Law School и е призната като авторитет по въпроси, свързани с иновациите, влиянието на технологиите върху бизнеса и равенство на работното място. Тя е и член на Business Roundtable, екип от главни изпълнителни директори на водещи американски корпорации, формиран с цел насърчаване на публични политики с ориентация към бизнеса.

От Accenture потвърждават, че няма промяна в прогнозите си за бизнеса за последното четиримесечие на годината и за цялата фискална 2019 г.

 

Реклама

Представяме ви:

  • Днес технологията е част от всеки бизнес

    Важно е да се следи технологичното развитие и последните тенденции, за да може бизнесът да остане конкурентноспособен и да „презареди“ своя растеж, твърди Йоанис Кацанидис, управител на SoftOne Bulgaria в специално интервю за b2b Media...
  • Талантът и амбицията са от ключово значение

    Карим Рашид е име в световния дизайнерски бранш, което няма нужда от представяне. С повече от 4000 осъществени проекта, над 300 награди и клиенти в над 40 страни,  Карим с лекова успява да е винаги актуален и вечно променящ се. Ис...

Коментари

Реклама

Още новини:

Още анализи: