Джон Абрахамсън Ринг е новият изпълнителен директор на Inter IKEA Group

Торбьорн Льоф, който през последните седем години успешно управлява Inter IKEA Group, реши да се оттегли от своята позиция на изпълнителен директор. Неговият наследник ще бъде Джон Абрахамсън Ринг, който в момента ръководи франчайз подразделението на компанията. За да улесни предаването на работата, г-н Ринг първо ще заеме позицията заместник изпълнителен директор на Inter IKEA Group, считано от 1 март, като през това време ще отговаря пред г-н Льоф. Очаква се той да поеме новата си роля в компанията на 1 септември 2020 година.

Джон Абрахамсън Ринг започва кариерата си като стажант в IKEA Йоребру през 1998 г., след като завършва магистърска степен по „Бизнес администрация в университета Умеа. Прекарва и четири години като асистент на основателя на IKEA Ингвар Кампрад.

Благодарен съм тази възможност, но съм също горд и щастлив. IKEA е в сърцето ми и наистина вярвам в мисията да създадем по-добро ежедневие за мнозина. Ще продължим да бъдем верни на това кои сме и какво ни прави уникални: нашата култура и ценности, нашата визия и нашата бизнес идея. “, сподели Ринг.

Торбьорн Льоф се присъединява към IKEA също през 1989 г. След години усилена работа като управляващ директор в IKEA Швеция AB, той става изпълнителен директор на Inter IKEA Group през 2013 г. По време на ръководството му компанията претърпява голяма трансформация - успешно придобиване и интегриране на всички дейности на IKEA в сферата на доставките и индустрията и преструктуриране на франчайз системата. С новата си структура и посока, бизнесът се разширява до над 15 нови пазара - един от най-интензивните периоди на международна експанзия за компанията.

Изживях повече от 30 фантастични години с IKEA, през които компанията отбеляза забележително развитие и за мен бе голямо вдъхновение да бъда част от това. Сега, взимайки решението да прекратя работата си тук, го правя с много гордост от постигнатото заедно. Винаги ще нося със себе си спомените от всички прекрасни срещи с колеги и партньори от цял свят.”, заяви Торбьорн Льоф.

Реклама

Inspiration Hub

 
  • Ценете кадрите си. Отстоявайте принципите си

    Покажете на служителите и клиентите си, че наистина държите на тях и то устойчиво във времето. Това се отплаща в трудни моменти като настоящия, коментира Иван Илчев, основател на Casa Kakau в специално интервю за b2b Media. Иван Илчев e маркетоло...
  • Живеем в интересни времена

    Виждам една позитивна страна от цялата ситуация и това е, че който подценяваше процеса на трансформация и дигитализация преди кризата, буквално сега ще е принуден да отдели човешки и капиталов ресурс в тази насока. Виждаме, че дори и държавната админ...
  • Парите не миришат, а хлябът има един вкус за всички

    Едно общество е толкова силно колкото най-слабата му прослойка. Затова ние от ПОЙПЕ започнахме дарителска кампания в опит да помогнем на най-уязвимите групи, споделя Боян Келчев, мениджър “Бизнес развитие” и един от създателите на организацията. Б...

Коментари

Реклама

Още новини:

Още анализи: