Acronis назначи Candid Wüest за Вицепрезидент по проучвания в областта на киберзащитата

Известният експерт по сигурността ще отговаря за изследването на тенденциите в появата на нови заплахи и комплексните методи за защита от тях

Acronis, световният лидер в областта на киберзащитата, назначи Candid Wüest за Вицепрезидент по проучвания в областта на киберзащитата в Acronis. Wüest ще отговаря за изследването на най-новите тенденции при киберзаплахите и новите методи за защита, с основна цел непрекъснато подобряване на най-иновативните решения за киберзащита в света.

 

В тази си роля Wüest ще бъде технически ръководител на всички Acronis Cyber Protection Operation Centers (CPOC) в EMEA, ще дефинира и ръководи изследователските проекти, свързани с новите ИТ заплахи и ще определя стратегията за работа на екипа по сигурността в компанията. В допълнение, той и неговият екип ще извършват анализ на тенденциите, свързани със зловреден софтуер, генерирайки препоръки към клиентите и екипите за разработка на продукти на Acronis. Новооткритите тенденции ще влияят при разработването на бъдещите характеристики на продуктите на компанията. Под ръководството на Wüest, Acronis ще продължи да разширява функционалностите на продуктите и услугите си, обръщайки се към петте вектора на киберзащита – гарантирайки безопасността, достъпността, поверителността, автентичността и сигурността на всички данни, приложения и системи (SAPAS).

Wüest ще подпомогне нашия екип със своите компетенции и богат опит в сферата на сигурността. Задълбочените му знания и вътрешното му умение за адекватно разбиране и тълкуване на киберзащитата, безспорно ще задвижат нашия бизнес в бъдеще. Под ръководството на Wüest ще продължим да изграждаме екип си и да разширяваме глобалното си лидерство в областта на киберзащитата,” заяви основателят и изпълнителен директор на Acronis, Сергей Белоусов.

Wüest има богат опит в областта на информационната сигурност, натрупан през последните 20 години. Преди да се присъедини към Acronis, е бил ръководител на Threat Researcher в екипа на Symantec Security Response, а преди тази роля, е анализирал поведението на компютърни вируси за Symantec Anti-Malware Lab в Dublin. Wüest е заемал и ключови позиции в Global Security Analyzing Lab на IBM Research в Рюшликон, Швейцария. Wüest има магистърска степен по компютърни науки от Swiss Federal Institute of Technology (ETH).

Wüest е съветник по сигурността на федералното правителство по киберзащита на критична инфраструктура на Швейцария, член на Defcon Switzerland Board и организатор на Area41 Conference. Той печели множество награди в индустрията, притежава няколко патента за сигурност и е автор на множество книги, Бели книги, доклади за киберзаплахи и статии. В резултат на своята успешна работа, Wüest е уважаван лектор на конференциите по сигурност, а от тук нататък ще представлява Acronis в местни и глобални професионални групи и организации.

Wüest също ще сподели своите виждания в Бели книги и брифинги за сигурността. Неговата цялостна мисия ще остане да допринася за глобалните инициативи за ИТ сигурност и да гарантира непрекъснатото усъвършенстване и представяне на продуктите и услугите за киберзащита на Acronis, включително Acronis Cyber Protect, от MSP-та и корпоративните клиенти.

Вече е ясно, че традиционните практики за бекъп и сигурност са неефективни срещу съвременните заплахи, което означава, че светът се нуждае от съвременна киберзащита. Развълнуван съм от новата си важна роля в най-жизнената и активна компания за киберзащита в света и с нетърпение очаквам да подобря възможностите за киберзащита на решенията на Acronis, да помагам на MSP-тата да развиват своя бизнес и да направят клиентите си #CyberFit,” каза Wüest.

Реклама

Inspiration Hub

 

Коментари

Реклама

Още новини:

Още анализи: