Главният изпълнителен директор на УниКредит Булбанк Теодора Петкова влиза в Управителния съвет на Съвет на жените в бизнеса в България
Теодора Петкова, главен изпълнителен директор и председател на Управителния съвет на УниКредит Булбанк, влиза в Управителния съвет на Съвета на жените в бизнеса в България (СЖББ). Кандидатурата на Теодора Петкова беше гласувана единодушно на проведеното на 22 юни Общо събрание* на организацията. Като представител на УниКредит Булбанк в ръководния орган на СЖББ Теодора Петкова ще наследи Цветанка Минчева, която поема ново кариерно предизвикателство като зам.-главен изпълнителен директор на УниКредит Румъния.

За мен е радост да приветствам Теодора Петкова в управителния съвет и съм сигурна, че в нейно лице ще имаме силен съмишленик в стремежа ни като организация да насърчаваме професионалното израстване на жените. Също така искам да благодаря искрено на Цветанка Минчева за ангажираността й с дейността на съвета през всички години и за личния й принос за реализацията на една от най-разпознаваемите ни инициативи – Лидерска академия, чийто шести випуск завърши преди броени дни“, каза д-р инж. Боряна Манолова, председател на УС на Съвета на жените в бизнеса в България и главен изпълнителен директор на Siemens България и Северна Македония.

Благодаря за доверието, обещавам да съм активна и да работя за по-нататъшния успех на съвета и утвърждаването му като една от най-значимите бизнес организации “, коментира Теодора Петкова.

Освен главен изпълнителен директор на УниКредит Булбанк, Теодора Петкова е член на Надзорния съвет на УниКредит Кънсюмър Файненсинг и Уникредит Лизинг и има многогодишен опит като член на Борда на директорите на УниКредит Факторинг. Тя е член на управителния съвет на Асоциацията на банките в България и част от съвета на директорите на Борика АД.

Теодора Петкова е магистър по финанси от УНСС и има Global Executive MBA от Carlson Business School на University of Minnesota и от Vienna University of Economics and Business.

 

Реклама

Inspiration Hub

 
  • 9 причини да изпитвате постоянен глад и как да се справите

    Вижте съветите на консултанта по спортно хранене Станимир МиховСтанимир Михов е сертифициран фитнес инструктор от Националната спортна академия, персонален треньор и консултант по спортно хранене. Занимава се с фитнес вече над 10 години, като инвести...

Коментари

Реклама

Още новини:

Още анализи: