Филип Купфер – новият търговски съветник към посолството на Австрия и ръководител на Advantage  Austria в България
Филип Купфер е роден във Виена, дипломиран юрист, има дългогодишен опит в подкрепа на австрийския бизнес във Виена, Казабланка, Милано, Загреб и Сараево, както и натрупан стаж в различни министерства във Виена.

Досегашният търговски съветник Улрике Щрака от септември 2021г. ще работи в ICS-Internationalisierungscenter Steiermark в Грац и ще мотивира фирмите от провинцията за повече износ.

С инвестиции в България от повече от 2,6 млрд. евро (според Австрийската национална банка) и създадени повече от 20 000 работни мести, Австрия е сред най–големите чуждестранни инвеститори в страната. Сред австрийските фирми са A1, ЕVN, Raiffeisen, OMV, Vienna Insurance Group,

Mondi, Billa, Kronospan, Palfinger, Knauf, Uniqa, Wienerberger, AluKönigStahl, Sportalm и Baumit.

Двустранните търговски отношения между Австрия и България са отлични: от 2014г. до 2019г. (без да отчитаме намалението, предизвикано от пандемията) австрийската търговия с България отбеляза ръст от 26% (до 813 млн. евро), българският износ на стоки се е увеличил дори с 33%. По отношение на търговията на услуги, българският износ е нараснал с повече от 40% (до 640 млн.), а австрийският износ с 20% (до ок. 310 млн. евро). За 2021г. статистиката показва, че ефектът на кризата вече е преодолян: българският износ на стоки до месец май е нараснал със значителните 28,2%, а австрийският износ към България с 4,9%.

Реклама

Inspiration Hub

 
  • 9 причини да изпитвате постоянен глад и как да се справите

    Вижте съветите на консултанта по спортно хранене Станимир МиховСтанимир Михов е сертифициран фитнес инструктор от Националната спортна академия, персонален треньор и консултант по спортно хранене. Занимава се с фитнес вече над 10 години, като инвести...

Коментари

Реклама

Още новини:

Още анализи: