Цигуларката Зорница Иларионова с високо признание от Прочида – културната столица на Италия
Отличиха я с първа награда в Международния конкурс за цигулка, пиано и оперно пеене “Мимас” в категория “Professional” при цигуларите

На 26-ти август тази година се състоя Гала на лауреатите и връчване на наградите на победителите от Международния конкурс за цигулка, пиано и оперно пеене “Мимас” - Прочида, Италия. Събитието се проведе на остров Прочида - културната столица на Италия. Красивия откриващ концерт с изпълнения на лауреатите се разпродаде седмица преди датата на събитието, а Зорница Иларионова се представи съвместно с пианистката Мартина Табакова.

В конкуренция от изпълнители от цял свят цигуларката получава първа награда в категория “Professional” при цигуларите при провеждане на конкурса през месец юни тази година. Престижната международна награда й предоставя възможност за концерти през следващата година в Италия и Испания, участия на международния фестивал “Мимас”, както и контакти с изявени, световни изпълнители.
 
Пътуването й до Италия беше подкрепено от международното адвокатско дружество „Пенков, Марков и партньори”. На гала церемонията присъстваха  Лучиано Руотоло - артистичен директор на Mimas Festival и основател на NOMEA, Алесандро Стакини - главен изпълнителен директор на HC Welth и почетен президент на Mimas Festival, Дино Амброзино - кмет на остров Прочида, Микеле Абсенте дел Лечезе - съветник на остров Прочида, Рино Дъ Орио – мениджър на „Панаир на книгата“ в Прочида, Ромина Касучи - артистичен директор на фестивала Мимас, Пиеро Пизани - управител на AMP Pisani и много други.

Цигуларката Зорница Иларионова с високо признание от Прочида – културната столица на Италия

В България тя се завърна с медальон и диплома за най-високо отличие в нейната категория от Прочида, Италия. Месец септември е натоварен за нея със серията от концерти „SymphoNY way” с джаз певеца Васил Петров, където и специален гост солист.

В София ще концертират на 11 септември на сцената на Парк-театър „Борисова градина“, на 16 септември са в Благоевград в зала „Яворов“, на 17 септември в Разлог на открита сцена. А на 18 септември в София участва в спектакъла „Вивалди завинаги“ със Симфониета-Враца и маестро Максим Ешкенази, който ще състой на сцената на Парк-театър „Борисова градина“.

Допълнителна информация за предстоящите изяви на Зорница Иларионова ще откриете на нейната фен страница във фейсбук: https://www.facebook.com/ZornistaIlarionova
Билети за концертите в мрежата на ивентим и на касите на залите.

Реклама

Inspiration Hub

 

Коментари

Реклама

Още новини:

Още анализи: