15 млн. лева са похарчили за година българите за разкрасителни услуги през водещата онлайн платформа за бюти резервации у нас
Потребителите на водещата платформа за онлайн бюти резервации у нас достигнаха 115 хил., общата стойност на ползваните услуги – 15 млн. лева на година

36 лева е средната сметка при коафьора в големите градове, за нокти – с 1 лев повече, показват данни на studio24

Декемврийските празници и първият учебен ден са пиковете в работата на козметичните и фризьорски салони

Гел лак, подстригване и прическа,  кола маска са Топ 3 на най-търсените услуги
115 хил. са вече регистрираните потребители в платформата studio24 – абсолютен лидер в онлайн резервациите за бюти услуги у нас. Тя работи вече с над 1100 козметични и фризьорски салони у нас в София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора и други градове. През последните 12 месеца – от ноември 2021 до ноември 2022 година включително, потребителите на studio24 са инвестирали общо 15 млн. лева в красотата си.

“През последната година имаме увеличение на регистрираните потребители на платформата с близо 90%, като онлайн резервациите през нея на практика са се удвоили – от 21 хил. през ноември 2021 година този ноември вече са 42 хил. Общата им стойност се е увеличила над два пъти. С това ние затвърждаваме лидерската си позиция си в онлайн резервациите за фризьорски и козметични салони в България.”, обяснява Петър Димитров, основател и управител на studio24. “Тази категорична възходяща тенденция, както и цялостното развитие на пазара на онлайн услуги и онлайн търговията, ни дават основание да смятаме, че все повече потребители у нас ще използват тази удобна, бърза и лесна възможност, за да имат достъп до бюти услуги близо до тях.”, прогнозира той.

Платформата studio24 е разработена от български екип от софтуерни специалисти. В проекта до момента са инвестирани  над 2,5 млн. лева.

15 млн. лева са похарчили за година българите за разкрасителни услуги през водещата онлайн платформа за бюти резервации у нас

Втората половина на декември очаквано е големият пик в работата на фризьорските и козметични салони у нас, показват актуалните данни. Най-силните дни в годината са трите преди Коледа и трите преди Нова година, като до тях се нарежда и 14 септември, когато хората се подготвят за първия учебен ден. Освен декември, месеците с най-много резервации за разкрасителни процедури у нас са юли и август.

Статистиката на studio24 сочи, че през последните 12 месеца най-много часове са запазени онлайн за маникюр и педикюр с гел лак. На второ място по интерес се нареждат подстригването и прическите, а третата позиция е за кола маска за жени. В Топ 5 на най-търсените услуги през платформата попадат и оформянето на вежди и поставянето на мигли.

По данни на studio24 клиентите оставят средно по 36 лева на посещение при фризьор. Средната сметка за грижа за ноктите е с 1 лев по-висока. За епилация в големите градове пък средно се отделят по 42 лева на посещение, за процедури за лице – 45 лева, а по-скъпи са тези за тяло – със средна сметка от 62 лева, която в София достига дори 78 лева. Очаквано в столицата разкрасителните услуги са с най-високи цени.

Проучване на studio24 за потребителските нагласи показва, че едно от основните предимства и удобства при онлайн резервации от този тип, е че те могат да бъдат направени по всяко време на денонощието при режим 24/7. Много често те се използват и при “спешни случаи” като счупен нокът или неочаквано събитие, когато в салона, който посещават обичайно няма свободни часове или не реагират достатъчно бързо на заявката. Особено популярно решение е точно в пиковите моменти на натоварване в годината. Платформата помага и когато потребителите правят проучване за нови възможности, имат нужда да сменят доставчика на услуга или просто се намират в друг град или район, който не познават добре. Салоните получават рейтинг и отзиви от клиентите, което също може да бъде полезна информация.

15 млн. лева са похарчили за година българите за разкрасителни услуги през водещата онлайн платформа за бюти резервации у нас

Една трета от регистрираните в studio24 клиенти са направили 5 или повече резервации, а около 7% вече имат над 21. Към момента съотношението на потребителите  е 9 към 1 в полза на жените. Резервациите на силния пол обаче също растат, като сред най-търсените услуги са мъжкото подстригване, кола маска за мъже и лазерна епилация, както и оформянето на бради. Достъпни през платформата са салони в 11 български града, като най-много - около половината от тях, са в столицата.

Реклама

Inspiration Hub

 

Коментари

Реклама

Още новини:

Още анализи: