18 лекари от болницата WPK във Виена са включени в списъка на Станфорд с най-цитираните изследователи в света
18 сътрудничещи лекари от Wiener Privatklinik, една от най-големите частни болници в Австрия, сертифицирана с World's Best Hospitals, класирани сред „2% от най-цитираните учени в света“ за 2023 г., според класацията публикувана наскоро от Станфордския университет и издателство Elsevier.

Сътрудничещите лекари в болницата WPK са с постоянно присъствие в годишната класация на Станфорд за приноса си в медицинските проучвания. Тази година техният брой се увеличи до 18, с четирима повече от предходната година. 12 лекари от тях се нареждат сред 100 000-те най-добри изследователи в световен мащаб във всички области, въз основа на нивото на цитиране на публикуваните от тях трудове. Освен това, 8 лекари също се нареждат сред първите 1000 в света в конкретната област на изследване.
• 12 лекари са сред 100 000-те най-добри изследователи във всички области в света

• 8 лекари са сред 1000-те най-добри изследователи в света в своята област на изследване

"Радваме се да видим толкова много експерти от екипа на Wiener Privatklinik в тази престижна класация и ги поздравяваме за изключителното им представяне. Присъствието им в тазгодишната класация „2% от най-цитираните учени в света за 2023 г. е признание за значителния им принос за развитието на съвременната медицина и уважението, с което се ползват в академичната общност. Тези постижения потвърждават и високото качество на медицинските услуги, предоставяни от болница WPK. Горди сме, че можем да предложим на нашите пациенти в България и Европа достъп до техния изключителен опит и знания, така че те да имат увереността, че са в ръцете на висококвалифицирани специалисти", споделя д-р Валтер Ебм, главен изпълнителен директор, генерален директор на Wiener Privatklinik.

Престижната класация, с шесто издание тази година включва около 200 000 международно активни учени, класирани в 22 области и 174 научни подобласти. Класацията се изготвя на базата на библиометрични данни от профилите на авторите в Scopus - международна база данни за научна литература, актуализирана на 1 октомври 2023 г. При оценяването са разгледани няколко показателя, включително общ брой цитирания, индекс на Хирш, цитирания на статии, публикувани като първи автор, самостоятелен автор или съавтор, и съставен показател.

Списъкът на 18-те лекари, сътрудничещи на WPK, номинирани от Станфордския университет сред топ 2% на най-цитираните изследователи в света, се състои от:

1. Унив. проф. д-р Зигфрид Каспер, специалист по психиатрия и психотерапия – сред 100 000-те най-добри изследователи 
Основната му област на интерес обхваща биологичната основа на психичните разстройства, като депресия, тревожност, психоза и деменция. Той заема 142-ро място в света в областта на психиатрията от общо 75 292 изследователи.
 
1. Унив. проф. д-р Шарох Ф. Шариат, специалист по урологична онкология – сред 100 000-те най-добри изследователи.
С над 25 години опит и изследователска дейност в областта на урологичната онкология. Заема 143-то място в света в областта на урологията и нефрологията от общо 82 885 изследователи.
 
2. Унив. проф. д-р Георг Щингл, специалист по дерматология и имунология – сред 100 000-те най-добри изследователи
Научните му интереси включват имунопатогенеза на възпалителни и неопластични кожни заболявания, както и молекулярна фармакология и имунофармакология. Заема 246-то място в света в областта на дерматологията - венерологията от общо 54 095 изследователи.
 
1. Унив. проф. д-р Кристоф Цилински, специалист по онкология и клинична имунология – сред 100 000-те най-добри изследователи
Той е допринесъл за разработването на съвременни онкологични терапии, като имунотерапия, персонализирани целеви терапии и лечение на тромбоемболизъм, свързан с рака.
 
1. Проф. д-р Ерих Минар, специалист по ангиология - 100 000-те най-добри изследователи
Основните му области на изследване включват хирургия, радиология, ангиопластика, стентиране и рестеноза.
 
1. Унив. проф. д-р Валтер Клепетко, специалист по гръдна хирургия – сред 100 000-те най-добри изследователи
Провежда задълбочени изследвания в областта на гръдната хирургия и белодробната трансплантация. Той заема 558-мо място в света в областта на пулмологията/дихателната система от общо 62 427 изследователи.
 
1. Унив. проф.  д-р Дан Ружеску, специалист по психиатрия – сред 100 000-те най-добри изследователи
Основните му сфери на интерес са неврогенетика, шизофрения, болест на Алцхаймер и неврокогнитивна психология.  
 
1. Унив. проф. д-р Мартин Шилингер, специалист по вътрешни болести, ангиология и кардиология – сред 100 000-те най-добри изследователи
Неговата научна дейност се фокусира върху разработването на съвременни техники в областта на катетеризацията и имплантацията на стентове.
 
1. Унив. проф. д-р Райнер Коц, специалист по ортопедия, хирургия на костни тумори и хирургия на гръбначния стълб – сред 100 000-те най-добри изследователи
Той има над 50 години хирургичен и изследователски опит. Заема 540-то място в света по ортопедия от общо 77 248 изследователи.
 
1. Унив. проф. д-р Антон Лугер, специалист по ендокринология и метаболитни заболявания- сред 100 000-те най-добри изследователи.
Публикувал е над 300 статии в научни списания, обхващащи области на клинични изследвания.
 
1. Унив. проф. д-р Паул Кньобел, специалист по онкология в областта на хематологията – сред сред 100 000-те най-добри изследователи
Автор е на многобройни научни статии по теми като фибринолиза, хемофилия и кръвосъсирване.
 
2. Петер Мархофер, специалист по детска анестезия и интензивно лечение в педиатрията - сред 100 000-те най-добри изследователи.
Основната му изследователска област е регионалната и детската анестезия.
 
1. Унив. проф. д-р Рупърт Менапаче, специалист по офталмология
Той е експерт по минимално инвазивна хирургия на катаракта, рефрактивна хирургия, глаукомна хирургия и травма и реконструктивна хирургия на предния очен сегмент. Заема 654-то място в света в областта на офталмологията - оптометрия от общо 72 989 изследователи.
 
1. Унив. проф. д-р Бруно Нидерле, специалист по ендокринна и съдова хирургия
Основните му специалности включват рак на щитовидната жлеза, включително медуларен рак, невроендокринни тумори и хиперпаратиреоидизъм. Той заема 946-о място в света по хирургия от общо 125 272 изследователи.
 
1. Унив. проф. д-р Себастиан Шопман, специалист по обща и висцерална хирургия
Научните му интереси включват рак на хранопровода, хранопровод на Барет, минимално инвазивна хирургия на рака, гастроезофагеална рефлуксна болест, профилактична хирургия и лимфни метастази.
 
1. Унив. проф. д-р Емека Нкенке, специалист по орална и лицево-челюстна хирургия
Той специализира ортогнатична хирургия, краниофациална хирургия и реконструктивна хирургия и е пионер в областта на направляваната хирургия на зъбни импланти. Заема на 882-ро място в областта на стоматологията сред 83 997 изследователи.
 
2. Унив. проф. д-р Хайнц Кьолбъл, специалист по акушерство и гинекология
Научните ѝ интереси включват урогинекология, гинекологична онкология и гинекологична хирургия.
 
3. Унив. проф. д-р Рупърт Барч, специалист по хематоонкология и вътрешни болести
Клиничната и научната работа на д-р Рупърт Барч е насочена към рака на гърдата и мозъчните метастази.

Реклама

Inspiration Hub

 
  • Как да опазим българската медоносна пчела?

    Данни от последните изследвания на територията на Европа показват, че генетичното разнообразие на медоносните пчели като насекоми с огромно биологично, екологично, стопанско и икономическо значение е застрашено. Сред множеството фактори за това е и...
  • Съвети за кариерно развитие на жени

    Жените в България имат най-добри възможности за кариерно развитие, според Reboot Online.Всички жени притежават потенциала да оформят своята собствена история на успеха. Чрез включването на тези овластяващи стратегии за кариера не просто навигираме ...

Коментари

Реклама

Още новини:

Още анализи: