Lilly Drogerie подкрепя младите жени по пътя към кариерен успех
Компанията дарява средства, събрани от рециклирането на коледния каталог на компанията
 
По повод Международния ден на жената Осми март Lilly Drogerie, веригата, която със своите над 100 магазина у нас помага на жените да бъдат още по-красиви, реши да подкрепи момичетата в техния избор на кариера чрез дарение по проекта на Prepodavame.bg „Професии на XXI век” – кариерно ориентиране за млади момичета“.

За реализирането на осмомартенското дарение Lilly Drogerie избра за свой партньор фондацията„Заедно в час“ (част от която е Prepodavame.bg – най-бързо растящият сайт със съвременни ресурси за учители на български език) с цел създаването на материали за кариерно ориентиране със специфична насоченост към млади момичета, на които предстои да вземат своето решение за бъдещия си професионален път.
 
Част от мисията на Lilly Drogerie е да развенчава стереотипите – не само за женската красота, но и за ролите на жената. Когато на младите момичета им липсват достатъчно ярки примери за професионална реализация на жени, те могат да изберат стереотипна женска професия. А това ограничава избора им. И затова ритейлърът им помага да се информират и да планират по-добре своето бъдеще.

Всъщност дарението има двойна кауза – то не само овластява младите жени в техния кариерен избор, но средствата за него са набрани чрез рециклирането на коледния хартиен каталог на Lilly Drogerie с грижа за опазването на околната среда. В края на всяка година веригата насърчава своите клиенти да върнат каталога, за да може да се рециклира. Тази кауза е традиционна за компанията в България вече от няколко години.

Реклама

Inspiration Hub

 
  • 9 причини да изпитвате постоянен глад и как да се справите

    Вижте съветите на консултанта по спортно хранене Станимир МиховСтанимир Михов е сертифициран фитнес инструктор от Националната спортна академия, персонален треньор и консултант по спортно хранене. Занимава се с фитнес вече над 10 години, като инвести...

Коментари

Реклама

Още новини:

Още анализи: