„Heathers “ – разкриване на проблемите с психичното здраве чрез провокиращ мюзикъл
Тази година Broadway Performance Club (BPC) към Американския университет в България (АУБ) избира мюзикъл, който никога не е бил на Бродуей. Причината зад този избор е желанието на клуба да представи важен проблем, пред който са изправени много хора в съвременния свят, а именно психичното здраве.

„Heathers“ ще бъде 15-ата постановка, която BPC поставя на сцената на българските театри. Мюзикълът е базиран на едноименния филм от 1988 г. и подобно на останалите, които клубът е представял в миналото, той предлага както забавление, така и дълбока тема за размисъл.

Историята се върти около Вероника Сойер, ученичка в гимназия Westerberg High, която се присъединява към кликата на момичетата, управляващи училището: трите Хедърс. Когато
Вероника среща тъмния и мрачен Джей Ди и се влюбва, нещата се объркват като започват отмъщенията, породени от любов. Какво друго може да се иска от тази мрачна сатира, осмиваща невежеството на хората относно психичните затруднения?

BPC си партнира с Фондация КОЖА, неправителствена организация, която предлага онлайн платформа за психично здраве, за да повиши осведомеността по темата. Заедно те ще пренесат „Heathers: The Musical“ в най-големите градове в страната:

• Благоевград: 25, 26, 27, 28 март - театър „Д-р Карл Джераси“

• София: 31 март – театър НАТФИЗ

• Стара Загора: 2 април – Държавна Опера Стара Загора

• Бургас: 4 април – Дом на Нефтохимика

• Варна: 6 април – Фестивален и Конгресен Център Варна

Мюзикълът ще се изпълнява на английски език с български субтитри.

В главните роли зрителите могат да видят Мария Стефанова, Димитър Стафидов, Димитрина Германова, Даная Иванов и Александра Иванова. Продуцент на мюзикъла е Борис-Михаил Хаджималаков, а режисьор – Теменуга Георгиева. Хореографията е изготвена от Теодора Недева и Жанита Христова, а вокалната подготовка е дело на Апражита Джаярам и Александра Краснова. Асистент-продуцент е Янита Христова, а Асистен-режисьорите са Даная Иванов и Стефани Ангелова.

Билети могат да бъдат закупени в кампуса на Американския университет в България, касите на EasyPay, онлайн на сайта на EpayGo.bg и билетните центрове.

Реклама

Inspiration Hub

 
  • 9 причини да изпитвате постоянен глад и как да се справите

    Вижте съветите на консултанта по спортно хранене Станимир МиховСтанимир Михов е сертифициран фитнес инструктор от Националната спортна академия, персонален треньор и консултант по спортно хранене. Занимава се с фитнес вече над 10 години, като инвести...

Коментари

Реклама

Още новини:

Още анализи: