Кой печели приза "Зелена личност 2024"?

Вотът на публиката определи новият носител на приза за 2024 година. Сред 4-мата номинирани най-много гласове събра Таня Скринска, която ще е "Зелена личност 2024".

Отличието ще бъде връчено по време на официалната церемония на 10 май.

Таня е предприемач, който вече 18 години управлява собствен международен бизнес, свързан с фрахтоване, интермодален и мултимодален транспорт. Тя е също общественик със силна гражданска и социална позиция.


Останалите номинирани са:

Симона Стилянова, автор на блога за устойчив градски начин на живот - Zero Waste Sofia, картата “Чешмите в България” и съосновател на компанията Основа, която помага на бизнеса да се развива в синхрон с хората и околната среда. От 2021 г. е посланик на Европейския климатичен пакт в България.

 Кой печели приза "Зелена личност 2024"?
Христо Пимпирев, Български учен и полярен изследовател. Професор по геология в Софийския университет „Свети Климент Охридски“, Директор на Националния център за полярни изследвания.

Юлиян Попов, писател и журналист, министър на околната среда и водите в служебното правителството на Марин Райков и в редовното правителство на Николай Денков. Председател е на УС на Европейския институт за ефективност на сградите.

Реклама

Inspiration Hub

 
  • 9 причини да изпитвате постоянен глад и как да се справите

    Вижте съветите на консултанта по спортно хранене Станимир МиховСтанимир Михов е сертифициран фитнес инструктор от Националната спортна академия, персонален треньор и консултант по спортно хранене. Занимава се с фитнес вече над 10 години, като инвести...

Коментари

Реклама

Още новини:

Още анализи: