Нов акселeратор ще подпомага Internet of Things стартъпи

Cisco, Deutsche Telekom и Intel обявиха съвместна програма за стартиращи компании. Тя се нарича Challenge Up! и ще подпомага стартъпи от региона на Европа, Близкия Изток и Африка (EMEA), разработващи проекти в рамките на концепцията Internet of Things (IoT).


Според официалната информация от Intel, въпросната програма цели да помага на иновативни стартиращи компании, работещи в сферата на Интернета на нещата (IoT), да навлизат на пазара по-бързо чрез съвместни проекти, менторство, нетуъркинг на високо равнище и корпоративни ресурси. Избрани компании могат също да получат стратегически инвестиции и подкрепа за маркетирането на продукта, или услугата им на глобалните пазари.

Програмата Challenge Up! е проектирана за стартиращи компании в своя начален етап на развитие, които създават решения за Интернета на нещата (Internet of Things/Everything (IoT/IoE) и свързани с него сфери, включително свързани и интелигентни решения (интелигентен дом, интелигентен град, интелигентна енергия, свързани автомобили, wearables, Industry 4.0), информационна сигурност, Големите данни, анализи, свързаност и облачни компютърни технологии.

Ключови елементи от програмата са Acceleration Week (която ще се състои от 22 до 26 юни 2015 година), която ще бъде спонсорирана от Cisco EIR, Intel Business Challenge Europe и hub:raum, и специално подготвена, 4-месечна инкубационна програма (от юли до октомври), която ще се проведе в Краков, Берлин и Виена, с подкрепата на Cisco, Deutsche Telekom и Intel. Стартъпите, избрани за програмата, ще участват безплатно, без да се изискват никакви активи и ще запазят своята интелектуална собственост.

Заинтересованите стартиращи компании могат да кандидатстват на официалния сайт на програмата, като крайният срок за кандидатстване е 25 май.
Реклама

Inspiration Hub

 

Коментари

Реклама

Още новини:

Още анализи: