Нетипичен герой изгрява в български екшън роман
„Али Безсмъртния“ е машина за насилие. Безмилостен боец от войната Иран-Ирак, където си спечелва своето прозвище, той идва в България в началото на демокрацията. Превръща се в жесток изпълнител на поръчки в подземния свят у нас. Съден за убийство, отвличане, участие в организирана престъпна група, въоръжен грабеж, наркотрафик...

Персонажът е сътворен от Александър Урумов, който е добре познат на българските читатели и любители на театъра.

Урумов е автор на сборниците разкази „Приказки в края на времето” (номинация „Южна пролет” за творчески дебют), „Малкото име на дните” и „Тиква!”, както и на изследването „Исус Христос – власт и политика”.

Негови са пиесите „Лалугер” (номинация „Аскеер” за драматургия), „Тиква!”, „Който трябва”, „Положение профундо” (номинация „Иван Радоев) и „Ние, българите”.
Нетипичен герой изгрява в български екшън роман„Али Безсмъртния” е неговият първи роман.

Али прекарва 14 от последните 20 години в затвор. 4 от тях – в изолация. Той е опасен рецидивист.

Но всичко се променя, когато при поредния арест в неговите ръце попада Библията на родния му персийски език. Сега Али ще трябва да се върне обратно по старите си пътища, но вече като нов човек.

И няма да му бъде по-лесно отпреди.

Авторът споделя, че „Али Безсмъртния” е роман по действителен случай.

"Никой човешки живот не е свършен, колкото и да е прекършен! Мъдростта е ценност, която се постига трудно и се плаща скъпо. Али я плаща скъпо, прескъпо. Като онзи приказен герой, който трябва да къса от себе си, за да нахрани орела и да стигне Горната земя" предговор от проф. Валери Стефанов.

Реклама

Inspiration Hub

 
  • 9 причини да изпитвате постоянен глад и как да се справите

    Вижте съветите на консултанта по спортно хранене Станимир МиховСтанимир Михов е сертифициран фитнес инструктор от Националната спортна академия, персонален треньор и консултант по спортно хранене. Занимава се с фитнес вече над 10 години, като инвести...

Коментари

Реклама

Още новини:

Още анализи: