Иновативни проекти в медицината грабнаха аудиторията на форума „Digital Health and Medical Innovation“

Преглед от лекар само с едно докосване на екрана, добавената стойност на дигиталните здравни приложения, дигитален обмен на информация между експерти и много други теми бяха представени и обсъдени на форума „Digital Health and Medical Innovation“, който се проведе с подкрепата на представителството на Европейската комисия в България.

Най-новите медицински проекти бяха представени по време на форума „Digital Health and Medical Innovation“, организиран от b2b Media, който се проведе на 16-ти март, 2016г., в сградата на Европейската комисия в България.

Специален акцент на събитието беше европейската рамка и стратегии за развитие на електронното здравеопазване и насърчаване на иновациите в здравния сектор.
Иновативни проекти в медицината грабнаха аудиторията на форума „Digital Health and Medical Innovation“

Специално приветствие отправи Тапани Пиха, директор на отдел „Е-здравеопазване и оценка на медицинските технологии“ към Европейска комисия. Той представи информация относно предизвикателства и препятствия, с които частния и публичния сектор предстои да се сблъскат.

„Виждаме, че из цяла Европа публичните здравни системни се сблъскват с намалящите бюджети и засиленото търсене.

Иновациите в здравеопазването са труден процес, заради повишаващите се разходи и дългите цикли за развитие на продукта, продължителните регулаторни одобрения и структурните забавяния на здравните системи, специфичната природа на здравния пазар, който включва частни потребители, но и държавно заплащане.

Един от добрите примери, в който България също участва, е съвместният ни, европейски проект Beyond Silos (Отвъд силозите), който обхваща периода от 2015 година до 2017 година.

Той ще позволи в 7 европейски региона да се въведат и стартират интегрирани социални и здравни услуги.

Подобни практични проекти са важни за разбирането ни относно това как електронното здравеопазване може да бъде по-ефективно организирано и как да намалим разходите при организирането на тези нови системи“ сподели Пиха.

Участие в специализирания форум взеха Леда Шиякова, съветник политически анализи на представителството на Европейската комисия в България и Ралица Драгоева, дирекция „Здравеопазване“, Столична община, които се съгласиха с думите на Тапани Пиха и обявиха, че ще работят активно за продължаването и насърчаването на интегрирането на нови иновативни практики в здравния сектор.

Иновативни проекти в медицината грабнаха аудиторията на форума „Digital Health and Medical Innovation“

Събитието продължи с отворена дискусия и презентации от високо ниво на най-новите услуги и проекти, някои от който се вече достъпни за България или се очаква да стартират скоро.

MedicHome представи иновативна за страната услуга, чрез която ще можете да заявявате преглед от лекар само с две докосвания на екрана от комфортната обстановка на своя дом, офис или хотелска стая.

Sopharma: ExSmoker разясни възможностите за добавената стойност на дигиталните здравни приложения.

Credo Web представи платформа за интерактивна комуникация, дигитализация и обмен на информация на един клик разстояние.

SoftGroup информира публиката за новия софтуер за проследяване произхода на лекарствата, базиран на директивата за борба с фалшифицираните лекарства на ЕС от февруари 2016 г.

Националната здравноосигурителна каса презентира вече въведената систена за електронно здравно досие. В тази система се съдържа информация, свързана с извършените медицински дейности и услуги, заплатени от НЗОК.

FindMeCure, българска стартъп компания представи успешните клинични изпитвания като възможна мисия. По време на форума се обсъди и представи основната причина за неуспешните клинични изпитвания, а именно недостатъчното участници.

Mедицински комплекс “Щерев” сподели за своите успешни практики в технологичните иновации.

Мобилната апликация „Здрави” на Credo Bonum е модерна дигитална услуга насочена към обществото и хората, които възприемат доброто физическо и умствено здраве като част от своето ежедневие.

В дискусията се включиха още:

Доц. д-р Стайко Иванов Спиридонов, председател на НСЗПМ и почетен председател на Българската болнична асоциация.

Николай Шарков, главен секретар на Българския зъболекарски съюз.

Форумът беше интересна среща на експерти, предприемачи, иноватори и изследователи, които представиха бъдещето на здравния сектор и новата насоченост на медицинските услуги, които преминават през трансформацията от старите модели на опериране към иновативните индивидуални дигитални решения за технологичните потребители.

За повече информация можете да следите и Facebook страницата на събитието.

Пълна фото-галерия от събитието ще намерите на Facebook страницата на b2b Media.

Медии и организации партньори: b2bmedia.bg, manifesto.bg, Framar.bg, fakti.bg, CredoWeb, в-к „Животът Днес“, сп. Бизнес Лейди - businesslady.eu, сп. Здравен журнал.

Реклама

Inspiration Hub

 
  • 9 причини да изпитвате постоянен глад и как да се справите

    Вижте съветите на консултанта по спортно хранене Станимир МиховСтанимир Михов е сертифициран фитнес инструктор от Националната спортна академия, персонален треньор и консултант по спортно хранене. Занимава се с фитнес вече над 10 години, като инвести...

Коментари

Реклама

Още новини:

Още анализи: