Как да разберем кога идва времето за едно ново начало

Никой не може да ти помогне да стигнеш там, където искаш да бъдеш, освен ако ти самият не движиш собственото си развитие и умения и не надскочиш границите. Всеки сам е господар на собствения си живот. Осъзнавайки какъв може да бъде пътят и въпреки това да вървиш смело по него, е както едно от най-плашещите, така и едно най-вълнуващите неща в живота на човек.


Как да разберем, че е време да започнем на чисто, да започнем едно ново начало...Има някои съвети и стъпки, които биха ни помогнали, дори и да не сме сигурни в това, дали е дошло времето за едно ново начало.

Някои прости, но важни уроци:

1. Да опиташ и да се провалиш и да опиташ и да успееш са двете страни на монетата. Опитът и учението са всичко.

2. Взимай само това, което работи на твоя страна. Ако ти е от полза – вземи го, не чакай прекалено дълго преди да се решиш на една определена стъпка.

3. Използвай собствените си качества и се учи от другите. Разбери какво ти се отдава и се концентрирай върху това, което ти носи удоволствие.

4. Фокусирай се върху уменията, които искаш да развиваш, не върху “кариерата” или “длъжността”. Ще трябва да вземете решението в даден момент и по-добре то да е базирано на интереси, образование, опит и умения, вместо да се концентрирате върху кариерата и дължността, която преследвате. Отговорете си: какво искам да науча и отговорът прави избора по-лесен.

5. Знай кога е времето да си тръгнеш. В такъв случей, номер 4 може да ти бъде от помощ. Помисли дали настоящата ти позиция те удовлетворява и ти позволява да вървиш напред и да се реализираш.

6. Бъди благодарен за възможността да се учиш и да се развиваш. Винаги напускай работното си място, удовлетворен и дал всичко от себе си, с положителни емоции. Помни, че без това преживяване нямаше да си там, където си сега.

Реклама

Още от анализи:

  • Тайни от HR общността

    Най-сетне една ейчарка сподели тайната на фалшивите изисквания в обявите за работа. На въпроса "Защо държите на изискването за висше образование, щом не е необходимо за тази позиция?" тя даде наистина добре обоснован отговор:   По три причин...
  • Черно-бяло образование и черно-бели коментари

    Това с черно-белите и цветни учебници за различни деца съвсем не е лоша идея. Предлагам да я доразвием: - Розови за момичетата, сини - за момчетата - Бели букви на черен фон за децата от малцинствата - Позлатени за наследниците на мутрите - По два пъ...
  • “Горящи” въпроси към зелените активисти

    Имам много въпроси към "зеленото" движение в България. Разбирам че след зелен протест отново е спряно строителството на язовир "Яденица"- след като още преди много години е имал всички разрешения за строеж. Става въпрос за възобновяем източник на е...

Коментари

Реклама

Още съвети:

Представяме ви: