Как да разберем кога идва времето за едно ново начало

Никой не може да ти помогне да стигнеш там, където искаш да бъдеш, освен ако ти самият не движиш собственото си развитие и умения и не надскочиш границите. Всеки сам е господар на собствения си живот. Осъзнавайки какъв може да бъде пътят и въпреки това да вървиш смело по него, е както едно от най-плашещите, така и едно най-вълнуващите неща в живота на човек.


Как да разберем, че е време да започнем на чисто, да започнем едно ново начало...Има някои съвети и стъпки, които биха ни помогнали, дори и да не сме сигурни в това, дали е дошло времето за едно ново начало.

Някои прости, но важни уроци:

1. Да опиташ и да се провалиш и да опиташ и да успееш са двете страни на монетата. Опитът и учението са всичко.

2. Взимай само това, което работи на твоя страна. Ако ти е от полза – вземи го, не чакай прекалено дълго преди да се решиш на една определена стъпка.

3. Използвай собствените си качества и се учи от другите. Разбери какво ти се отдава и се концентрирай върху това, което ти носи удоволствие.

4. Фокусирай се върху уменията, които искаш да развиваш, не върху “кариерата” или “длъжността”. Ще трябва да вземете решението в даден момент и по-добре то да е базирано на интереси, образование, опит и умения, вместо да се концентрирате върху кариерата и дължността, която преследвате. Отговорете си: какво искам да науча и отговорът прави избора по-лесен.

5. Знай кога е времето да си тръгнеш. В такъв случей, номер 4 може да ти бъде от помощ. Помисли дали настоящата ти позиция те удовлетворява и ти позволява да вървиш напред и да се реализираш.

6. Бъди благодарен за възможността да се учиш и да се развиваш. Винаги напускай работното си място, удовлетворен и дал всичко от себе си, с положителни емоции. Помни, че без това преживяване нямаше да си там, където си сега.

Реклама

Още от анализи:

  • Третата световна война е сега

    На 20 януари 1993 г. Бил Клинтън става президент на САЩ. Студената война е спечелена, СССР се е разпаднал, Саддам Хюсеин е изгонен от Кувейт, икономиката на страната е най-голямата в света, а следващите по големина икономики са на Япония и ФРГ - ве...
  • 10 ползи от Истанбулската агресия

    1. Народът радикално се събуди и се оказа, че хич не бил толкова прост, колкото им се иска на някои, а само се е правел:-)))) Което е древен национален спорт по нашите земи:-))) 2. Църквата застана наистина като скала! Какъв кураж дава н...
  • Развихря ли се нова стихия от изисквания за бизнеса?

    От тази година започва да се прилага ново изискване за бизнеса – част от фирмите в България ще бъдат изправени пред предизвикателството на нефинансово докладване. Какво означава това? Че една голяма група компании и публичните дружества в страната ве...

Коментари

Реклама

Още съвети:

Представяме ви: