Романът „Водната кула" на Диана Петрова е вече на книжния пазар

Дългоочакваният IT роман на един от най-успешните съвременни автори, Диана Петрова е вече на пазара.

"Водната кула" е поредното творческо предизвикателство на авторката на бестселъра "Мъдри приказки" и на първата книга с български приказки за осиновени деца "Двойната планета". Разказвайки увлекателно историята на една истинска сграда в София, превърната в романа й в офис на новосъздадена IT компания, авторът се впуска в интересно изследване на психологията на героите от един от най-динамичните и проспериращи сектори в икономиката.

Водната кула е не само екзотично офис пространство и пример, как на старите сгради може да се вдъхне нов живот, но и среда, в която героите на Диана придобиват плътност, разкриват своите мечти, слабости и виждания за живота, преплитат своите съдби и създават интересни връзки помежду си. Образите, които тя изгражда с помощта на лекия и динамичен диалог и избрания начин на развитие на фабулата, навлиза дълбоко в психологията на персонажите, тяхната мотивация, конфликти и промени.

Книгата се чете на един дъх и всеки, който отвори страниците на този своеобразен IT роман, ще може да се наслади на увлекателния литературен стил, повествование, да се усмихне на познатите типажи герои от тази професия и да навлезе по-дълбоко във вътрешния им свят и начина, по който те ще се справят с получения шанс и свобода. Дали софтуерният старт-ъп ще успее, можете да разберете, като прочетете "Водната кула".

Светлин Наков, софтуерен инженер, мениджър, обучител и оратор:

"Водната кула“ е история за начинаещи програмисти, които получават повече свобода, отколкото могат да понесат, за ефекта на софтуерния сектор върху психичния живот на съвременния човек, за действителността в българските IT компании.

„Водната кула“ разказва за живота на българския програмист в чуждестранна, стартъп, технологична компания. Това е една от първите български книги със сюжет от софтуерната индустрия с фокус върху социалния живот на работещите в сферата, техните взаимоотношения на работното място и извън него.

Романът е издаден от издателство "Рива" и вече е на книжния пазар.

Предстои и официална премиера на книгата пред публика.

Диана Петрова е родена през 1978 г. в гр. Свищов. Автор е на бестселъра "Мъдри приказки" и на първата книга с български приказки за осиновени деца "Двойната планета". Издала е романите "Ана" (2013), с който печели първото място за жена автор в поредицата "Гравитация" на издателство "Изток-Запад", "Синестезия" (2014), който попада в десетката на конкурса "Нов български роман" на издателство "Сиела", представен с откъси в литературните списания "B.O.D.Y.", “Vagabond" и "Drunken Boat", и "Лилит" С "Лилит" (2016), която е в задължителния списък с литература в СУ, и "Деветте кръга" тя навлезе в полето на еротичната литература.

"Водната кула" спечели номинация на конкурс "Развитие" за 2018 г.

Реклама

Още от анализи:

  • Елитът започна да нарича хората "безполезни хрантутници"

    За това разказва тази книга. ДОБРЕ ДОШЛИ В ПРЕКРАСНИЯ НОВ СВЯТ. Понякога поетите и писателите виждат отвъд границите на съвременността. „Прекрасният нов свят“ е книга за бъдещето, а независимо от своите художествени или философски достойнства, едн...
  • Медийната машина в САЩ цикли жестоко

    Четенето на американска преса тези дни е истинска радост за душата, пир за ума и зловещ махмурлук за здравия разум. Путин може да е спокоен. В САЩ в момента съществува съвсем друго чудовище, абсолютно различна политическа Годзила, която зловещо плу...

Коментари

Реклама

Още съвети:

Представяме ви: