Най-добрите бизнес практики, инструменти и стратегии за фрилансъри
Ако искате да успеете като независим професионалист, изключително важно е да се образовате как се ръководи личен бизнес. Можете да научите това или по трудния начин, с проби и грешки, или пък да прочетете тази уникална книга. Тя обхваща на практика всичко, което трябва да знаете като фрилансър – как да започнете, ръководите и разраствате вашия бизнес, бил той местен или глобален, работейки дистанционно. Книгата на Роберт е пълна с доказани съвети, инструменти, разкази и знания на хора, извървели този път преди вас. Тя несъмнено ще ви помогне да живеете и преуспявате като фрилансър.

- Стивън Пресфийлд, световноизвестен автор на „Огнени порти”, „Войната на изкуството” и „Легенда за Багър Ванс”
 
Като фрилансъри, ние знаем защо трябва да ръководим независимите си кариери като бизнес начинание, но как да го правим често се оказва предизвикателство. Тази важна книга дава изпълними съвети и практически насоки, чрез които ще изградите солидна бизнес основа.
- Мелиса Джоулуан, автор на бестселъри
 
Вие сте опитен предприемач? Тази книга със сигурност ще ви измъква от трудни ситуации. А може би сте фрилансър, който прави първите си стъпки? Възможно е тя дори да спаси живота ви! Повечето от нас мислят, че има две групи хора – предприемачи и служители. Това е голяма грешка. Всъщност има хора, които желаят да се учат, и други, които смятат, че знаят всичко. Това е една от най-полезните книги, които съм чел по време на пътуването ми към свободен живот.

- Мишел Лосекот, писател на свободна практика и дигитален разказвач за големи търговски марки като Puma, T-Mobile, O2, Skoda и Prague City Tourism
 
Само защото сте фрилансъри, не е нужно сами да откривате топлата вода. Има изобилие от знания и съвети от хора, които са успели по свой собствен начин като независими професионалисти, и тук Роберт Влах ви ги предоставя. Каквото и да е нивото на вашия опит като фрилансъри, Роберт напомня и на вас, и на мен, че винаги има нещо повече, към което да се стремим.

- Марк Макгинес, коуч по креативност, автор и водещ на The 21st Century Creative Podcast
 
Имах привилегията да работя с Роберт доста години преди да напише тази книга. Той е най-добрият бизнес консултант, който някога съм имала, и изигра важна роля в пренасочването на кариерата ми от корпоративния свят към фриланс практиката. Това е задължително четиво за всеки, който иска да възвърне контрола върху професионалната си идентичност и съдба.

- Ева Шкроничкова, водещ консултант в областта на неприкосновеността на данните и ОРЗД, бивш дипломат в Канада и висш мениджър в компания от класацията Fortune 500
 
Това е книгата, към която многократно ще се връщате… години наред. Тя е полезна както за начинаещи, така и за утвърдени професионалисти и докато израствате, ще ви води към нови прозрения всеки път, когато я четете. Задължителна за всеки фрилансър независимо от сферата му на работа! - Михаел Петрус, илюстратор и арт директор, основател на комикс приложението Nanits
 
Въодушевяващата книга на Роберт завършва с очарователен и неочакван обрат. Дори опитните фрилансъри ще открият в нея страхотна възможност да се върнат към корените си и да пренастроят своята фриланс практика.

- Ян де Грааф, старши мениджър по развитие на бизнеса и експерт по износа на ЕС за Китай
 
Всеобхватен и добре структуриран шедьовър по въпросите на фрилансърството и първокласен пътеводител за независими професионалисти, предприемачи и творци. Книгата обобщава дългогодишен опит, предоставя купища съвети и изследвания и едновременно е изключително приятно четиво. Роберт представя пълна пътна карта със стотици реални примери за това как сериозно да усъвършенствате вашия фриланс инструментариум. Работата на свободна практика е истинско удоволствие, но носи със себе си куп предизвикателства. Тази книга със сигурност ще увеличи удоволствието ви от първото и ще ви позволи да контролирате второто.

- Петър Климец, мениджър по разширяването в страните от Европа, Близкия Изток и Африка в WeWork
 
Роберт Влах е един на милион. Дружелюбен, трудолюбив, напълно отдаден, но най-вече истински професионалист, който умее да разказва. И книгата му го доказва. Преди да я отворя, не си давах ясно сметка, че самият аз съм фрилансър само наполовина. Останах удивен от огромния брой неща, които бих могъл да подобря. Оттогава тази книга е моят най-ценен бизнес наръчник. Много ми помогна и съм сигурен, че ще е полезна на всеки, който я прочете. - Даниел Гладис, инвеститор и основател на базирания в ЕС Vltava Fund
 
За Роберт фрилансърството не е просто един декоративен хаштаг. За него фрилансърството означава бизнес. Удивителната му книга ще ви помогне да определяте правилните цени, да поддържате ред във вашата папка „Входящи документи” и да избягвате най-честите фатални грешки.

- Михал Кашпарек, писател и главен редактор във FINMAG.cz
 
Към 2027 г. фрилансърите ще съставляват по-голямата част от работната сила. Искате ли да успеете в тази нова икономика? Прочитайки тази книга, ще направите Роберт ваш личен консултант. Не познавам друг, който по-добре би могъл да ви поведе в това пътуване.

- Петер Фабор, основател на международната мрежа от места за корпоративен отдих SurfOffice
 
Поразителен бизнес наръчник, който ще издигне вашата фриланс практика до върха. Влах ви превежда безопасно през долините на провала, финансовите рискове и трудните бизнес решения. Докато се изкачвате все по-високо, той ви учи да избягвате капаните и да усъвършенствате инструментариума при решаването на проблеми. Заедно ще прекосите трудни места като преговори, ценообразуване и маркетинг, за да стигнете до върха на успеха, да си създадете добра репутация и да печелите клиенти, които оценяват вас и вашата работа.

Застанали там, на върха, като опитни фрилансъри, вие ще погледнете назад и ще си кажете: „Струваше си!”.

- Имре Йернеи, дизайнер, основател на студио Ziijn
 
„Пътят на фрилансъра” издигна бизнеса ми на невероятна висота. Изключително четивна и приятна книга, която ме научи как да усъвършенствам работата си.

- Елишка Вихнанкова, старши консултант в областта на социалните медии за големи марки като Bayer и Johnson & Johnson
 
Можех да си спестя безброй задънени улици и пропилени часове, погрешно изчислени бюджети за моите услуги, изпробване на безполезни инструменти, грешки в счетоводството и данъчните декларации, ако Роберт беше написал тази книга преди 10 години, когато напуснах корпоративната си работа и станах фрилансър. Задължително четиво за всички вас, които сега решавата да поемете живота в собствените си ръце. - Радек Храховец, водещ експерт по маркетинг на лоялността, член на журито на The Loyalty Magazine Awards
 
Роберт се отдава с плам на създаването и осъществяването на индивидуални бизнес истории, черпейки идеи от вдъхновяващата искра и ентусиазма и превръщайки ги в действителност. За да осъществите това на практика, трябва да разбирате детайлите и динамиката на правенето на бизнес. Книгата на Роберт е задължително четиво, пълно с практически и осъществими съвети, позволяващи да откриете предприемача в себе си и да вдъхнете живот на тази пламенна идея. Каквото и да кажа, за да препоръчам тази книга, все ще бъде недостатъчно.

- Максуел Колона-Дашуд, трикратен бариста шампион на Великобритания и предприемач в Colonna Coffee, автор на „Речник на кафето”
 
   
 
Най-изчерпателният пътеводител за фрилансъри, писан някога – изпълнен с доказано ефективно ноу-хау и ценни съвети от експерти от световна величина, като Дейвид Алън, Адам Грант, Дейвид Хансън.

Несъмнено фриланс практиката е най-обичайният подход за работа на свободния пазар. С малък капитал, минимален риск и опростен инструментариум може да постигнете успешна бизнес кариера, да бъдете шеф сам на себе си и да вършите значима и добре платена работа.

Същевременно работата на свободна практика е съпътствана от редица мениджмънт предизвикателства, защото фрилансърът е едновременно експерт и бизнес мениджър. Пренебрегването на този факт е попречило на немалко свободно практикуващи и за да не бъдете един от тях, уверете се, че развивате както експертизата, така и бизнес уменията си.
Има още една уловка. Може да установите, че правилата и сценариите на успеха, предназначени за компании и стартъпи, не са валидни за фрилансърите. Работата на свободна практика има своите специфики и затова ви е нужна не просто някаква бизнес стратегия, а фриланс стратегия. С други думи, вие имате нужда от тази книга.

Това категорично е бизнес книгата за независими професионалисти. Тя съдържа най-добрите, най-пълните и най-новите ноу-хау техники, придружени със стотици качествени източници, в това число проучвания, последните пазарни данни, съвети от първокласни експерти, както и реални казуси и истории на професионалисти, работещи в различни сфери и държави. Това прави тази книга изключително релевантна за свободнопрактикуващите от цял свят.

На тези страници ще откриете всички базови и доказано успешни практики, авангардни кариерни стратегии и инструменти, нужни както на начинаещите, така и на утвърдените фрилансъри. Ще откриете практически насоки за по-висока продуктивност, успешна екипна работа, умно ценообразуване, силни преговорни умения, непоклатими лични финанси, ефективен маркетинг и още много повече.

Независимо дали тепърва започвате, или сте в бизнеса от над двайсет години, тази книга ще ви помогне да израснете, да си спестите безброй грешки и да развиете успешна лична бизнес практика, стабилна експертиза и реномирано име. Ще заживеете свободен, независим и пълноценен живот.

Тази книга е вашият безценен и задължителен спътник, ако:

- работите на свободна практика;

- срещате проблеми, които хората около вас не разбират;

- обмисляте да напуснете щатната си работа, за да работите като свободно практикуващ, но се страхувате да поемате рискове;

- стартирате малък бизнес;

- работите на свободна практика вече години, но искате да придобиете нови бизнес умения;

- планирате кариерната си стратегия и пътя си през следващите десет или двайсет години;

- наред с щатната си позиция поемате странична работа на хонорар, която искате да превърнете в постоянен бизнес;

- самоосигуряващи сте, работите за един клиент и искате да постигнете по-голяма независимост;

- искате да разберете в детайли работата на свободна практика и фриланс икономиката като цяло.
 
Роберт Влах е утвърден бизнес консултант, работещ с независими професионалисти и предприемачи. През 2005 г. той основава една от най-мащабните национални фриланс общности в Европа, прераснала във Freelancing.eu. През 2012 г. основава първия в Европа мозъчен тръст за фрилансъри с регулярни срещи в Прага и други градове. Повече от десетилетие провежда фриланс курсове; консултант е на над 300 независими професионалисти, стартъпи и компании. Още с издаването си настоящата книга се превръща в моментален бестселър. Роберт живее със семейството си в Чехия и Испания.

Реклама

Още от анализи:

  • Повишава ли се наистина раждаемостта в България?

    България: Раждаемост 2019: 61 538 Раждаемост 2020: 59 086 Раждаемост 2021: 58 678 Раждаемост 2022: 56 596 Раждаемост 2023: 49 610 (Източник НСИ) Всички се смяхме на глупостите на Кирил Петков за уж огромния скок в плодовитостта на българите при тя...
  • Елитът започна да нарича хората "безполезни хрантутници"

    За това разказва тази книга. ДОБРЕ ДОШЛИ В ПРЕКРАСНИЯ НОВ СВЯТ. Понякога поетите и писателите виждат отвъд границите на съвременността. „Прекрасният нов свят“ е книга за бъдещето, а независимо от своите художествени или философски достойнства, едн...

Коментари

Реклама

Още съвети:

Представяме ви: