Заключи всички врати
От автора на бестселъра Последните момичета

Класически хорър трилър - един от най-очакваните!

На страниците на този дългоочакван психотрилър проследяваме живота на млада жена, чиято нова работа като отговорник за апартамент в най-старата и най-бляскава сграда на Ню Йорк може да й струва повече от предложеното й заплащане.

Не канете гости.

Не нощувайте извън сградата.

Не безпокойте другите обитатели, всичките до един богати или прочути, или и двете.

Това са единствените три правила за Джулс Ларсън, наета да наглежда апартамент в „Бартолъмю” - една от най-прочутите и загадъчни сгради в Манхатън.  Наскоро преживяла любовно разочарование и напълно разорена, Джулс е завладяна от великолепието на обстановката и приема условията, готова да остави предишния живот зад гърба си.

Докато опознава обитателите и служителите на „Бартолъмю”, Джулс се сприятелява с друго момиче на същата позиция - Ингрид, която смущаващо й напомня за сестрата, която е изгубила преди осем години.  Когато Ингрид й доверява, че „Бартолъмю” не е каквото изглежда и мрачната история, скрита под блестящата му фасада, започва да я плаши, Джулс пренебрегва това като безобидна история за призраци.  На следващия ден Ингрид изчезва.

Докато търси истината за изчезването й, Джулс се разравя по-надълбоко в мрачното минало на „Бартолъмю” и тайните, пазени зад стените му. Откритието й, че Ингрид не е първата изчезнала, изправя Джулс в надпревара с времето, докато се опитва да разобличи убиец, да изкара на бял свят скритото минало на сградата и да избяга от „Бартолъмю”, преди временното й положение да се превърне в трайно.

За Джулс работата да наглежда апартамент в „Бартолъмю” изглежда като шанс, какъвто се получава веднъж в живота. Но само докато започват да изчезват други хора със същата работа. Този роман има съвършено темпо с мрачно пленяващ завършек. - Verdict
Тук ще откриете удивителни обрати и тревожни изненади по всеки тъмен коридор.

Твърде късно е да заключвате вратите - ужасът вече е вътре. Любимият ми трилър за годината! - Р. Л. Стайн, автор на Goosebumps
Кошмарен трилър, развиващ се сред декора на манхатънска приказка.
BookPage
 
 
Райли Сейгър повежда читателите на лудешко возене с увеселително влакче, в което имате време точно колкото да си поемете дъх, преди да ви порази следващият голям обрат… Този роман продължава поредицата на Сейгър от добавяне на свеж и оригинален глас към света на психологическите трилъри.  Bookreporter
 
Посветен на Айра Левин, пророчески озаглавеният „Заключи всички врати” води до опустошителен финал, по-смразяващ и правдоподобен от това, че Розмари ражда сина на Сатаната. Сейгър използва смрачаващата се атмосфера и най-лекото тупване през нощта, за да създаде изключителен ужас.
Associated Press
 
„Заключи всички врати” е великолепен балансиращ акт: изпълнен с психологическо напрежение роман, който пристъпва по (много тънката) граница между ода на класическия ужас и изобретателната, съвременна история със собствена същност.
Crime by the Book
 
Почитателите на Сейгър и тези, които тепърва ще го четат, еднакво ще харесат този разтуптяващ сърцето трилър, който умело преплита финансовите тревоги с нещо много по-мрачно. Джулс трябва да се изправи срещу демоните в рамките на прозорците и в света около нея, ако иска да има някаква надежда за бъдеще. Защото в крайна сметка заключването на всички врати няма да прогони ужаса, ако ужасът е заключен там вътре с теб.
New York Journal
 
Сейгър ни поднася психологически, стряскащ и невъзможен за оставяне трилър… Привлекателни персонажи, страхотно писане, точно толкова обрати, колкото трябва, а атмосферата, напомняща за „Бебето на Розмари”, ще превърне това в летен хит. Подходящо четиво за почитатели на Стивън Кинг и Джилиан Флин.
Library Journal

Реклама

Още от анализи:

  • Елитът започна да нарича хората "безполезни хрантутници"

    За това разказва тази книга. ДОБРЕ ДОШЛИ В ПРЕКРАСНИЯ НОВ СВЯТ. Понякога поетите и писателите виждат отвъд границите на съвременността. „Прекрасният нов свят“ е книга за бъдещето, а независимо от своите художествени или философски достойнства, едн...
  • Медийната машина в САЩ цикли жестоко

    Четенето на американска преса тези дни е истинска радост за душата, пир за ума и зловещ махмурлук за здравия разум. Путин може да е спокоен. В САЩ в момента съществува съвсем друго чудовище, абсолютно различна политическа Годзила, която зловещо плу...

Коментари

Реклама

Още съвети:

Представяме ви: