Как да бъдете на почивка до края на дните си?

Всеки иска да пътува и да обикаля по света. Иска да види чудесата на планетата и да се запознае с нови интересни хора. За съжаление сме принудени да стоим на едно място през по-голямата част от живота си.

Работата поглъща нaшето ежедневие. Повечето от нас не могат да си позволят повече от две седмици почивка годишно. Работим извънредно, за да можем да почиваме пълноценно. Уви, пълноценно означава кратко.

 

Бил Мърфи е журналист и основател на ProGhostwriters, платформа за предлагане на писателски услуги.

Благодарение на дългогодишния си опит и срещи с бизнес лидери, той познава начина, по който най-успешните мениджери почиват продуктивно.

Ето и неговите съвети за това, как да постигнете вечната почивка:

1. Намерете вътрешното си щастие

Преди да потеглите на път, отделете време да поставите цели и мисия на вашето приключение. Разберете какво наистина ще ви направи щастливи.

Дали искате да пътувате непрекъснато или искате да се установите на някое екзотично място? Дали искате да се катерите по скалистите хълмове или искате да се потопите в атмосферата на други култури?

Отговорете си на въпроса: Какво наистина искате да постигнете с тази ваканция?

От този отговор ще последват всички ваши решения.

“Преди няколко години, бях близо до това да оставя целия си живот в града и да заживея на морския бряг в Испания. За щастие тогава отидох на среща на випуска от университета. Там поднових връзка с момиче, с което се срещах като по-млад. Четири месеца по-късно се сгодихме. Осъзнах, че щях да бъда нещастен на брега на Испания. Помислете добре, защо заминавате.” споделя Мърфи.

2. Открийте своята страст

Нямаме предвид да “следвате мечтите си на всяка цена”. Това е много лош съвет. Вместо това разберете, какво обичате и го направете цел на вашето приключение.

Звучи малко философско и неконкретно, но е важно. Например, ако вашите интереси са в сферата на технологиите, музиката или дори държавната политика това ще бъде определящо, кои дестинации ще посетите.

3. Структурирайте вашите доходи

За съжаление е невъзможно да пътувате вечно без да имате източник на приходи. Може да сте си мислили, че в тази статия се крие тайната на безделието, но уви, трябва да печелите пари.

Тук ще ви дадем съвети за това как да бъдете продуктивни без да ви се струва, че работите.

Най-разпространената практика е да търсите работа в дестинацията, която ще посетите, но това според нас ще обезсмисли целта на пътуването. Няма да имате време да се насладите на живота.

Трябва да намерите начин да работите за себе си. Да си бъдете собствен шеф.

Съветваме ви да се обърнете към виртуалните бизнес решения. Можете да създадете он-лайн бизнес, който да изисква не повече от 40 часова работна седмица.

Можете да насочите внимание към книгата “4-часовата работна седмица” на Тимъти Ферис. Авторът споделя, че към януари 2015г. е събрал списък с хиляди добри примери за предприемачи, които са успели да постигнат тази цел.  

4. Преоценете вашите очаквания

Искате да отседнете в четири звезден хотел на остров Бора Бра? Съжалявам, не можем да ви помогнем.

В случай, че можете да преоцените вашите очаквания и да бъдете по-малко изискващи, ще успеете да реализирате поставената цел.

Това ще означава да пътувате до места, които са извън туристическия сезон, да отсядате в стаи и апартаменти на Airbnb или дори да наемате местни квартири вместо хотели.

Ще трябва да се научите да пазарувате като местните жители, без значение къде се намирате.

В крайна сметка, блянът за вечната почивка е възможен, ако можете да живеете като летовник без да харчите като турист.

5. Установете рутина

Не искаме да отправяме съвети като “бъдете разумни”, но за да постигнете тази безкрайна почивка ще е нужно да... бъдете разумни. От части това ще означава да установите някои рутинни занимания.

Вечната почивка не означава вечно безделие.

Например, работейки всяка сутрин по 3 часа ще ви позволи да прекарвате остатъка от деня си в много по-развлекателна дейност.

6. Поддържайте връзка

Това начинание е в три направления.

Първо трябва да поддържате контакт с приятели и семейство. Вярвам, разбирате важността на тази връзка.

Второ е нужно да не губите контакт с хората, които ви помагат да израснете професионално и лично. Тази свързаност ще ви е от помощ без значение, къде се намирате.

Накрая трябва да се уверите, че сте в постоянна дигитална свързаност. Без значение, колко добре си вършите работата, ако нямате постоянна връзка с телефонна линия и интернет ще бъде невъзможно да общувате с клиенти или работодатели.

 

Реклама

Още от анализи:

  • Не, коронавирусът не спасява планетата!

    Широко разпространено е мнението, че заради масовото спиране на икономиките и сривът на потреблението (както на енергия, така и на ресурси) коронавирусът е повлиял добре на околната среда и природата. Това е поредната заблуда в обществото, която си...
  • В геополитиката добри и лоши няма

    Преди броени дни се случиха две събития, които накараха доста хора, интересуващи се от геополитика, да вдигнат изненадано вежди. Първо, Израел, ОАЕ и Бахрейн подписаха „историческо споразумение за мир”, заслугите за което - може би напълно заслужен...
  • Европейската война на ценности

    Сега...следете тази витиевата Брюкселска мисъл:1. Върховенството на закона ще бъде обвързано с предоставяне на средства по еврофондовете.2. Върховенството на закона включва промяна в семейното законодателство /!/ и взаимно /?/ признаване на бракове...

Коментари

Реклама

Още съвети:

Представяме ви: