Най-скъпите храни в света
Храната има много функции, от това да засити вашата ежедневна нужда от витамини и вещества, до това да бъде символ на вашия лайфстайл начин на живот.

Вкусовите предпочитания могат да бъдат важна част от личната характеристика на човек.

Без значение дали ястието е скъпо струващо или ниско бюджетно, всеки може да назове своята любима храна.

За тези от вас, които имат по-изтънчен вкус към предпочитаните ястия следните шедьоври на кулинарното изкуство са задължителни за консумация.

Надяваме се, че финансовите ви възможности ще могат да отговорят на вашите лайфстайл предпочитания, защото следните 5 блюда са сред най-скъпите в света.

The Fleurburger

Най-скъпите храни в света

Цена: 5 000 долара

Бургерът съдържа Черни трюфели, които правят цената му така трудна за преглъщане. Предлага се в само в Лас Вегас, в ресторанта „Fleur“ на Хюберт Келер.

Salvatore Legacy

Най-скъпите храни в света


Цена: 8 824 долара

Четирите съставки на коктейла са на стотици години: коняк Clos de Griffier vieux от 1778г., ликьори Kummel от 1770г. и Dubb orange Curacao от 1860г. и две капки битер Angostura от 1900 г.

The Fortress Stilt Fisherman

Най-скъпите храни в света


Цена: 14 500 долара

Специалният десерт се състой от чийзкейк и мус с манго и нар. „Черешката на тортата“ е 80-каратовият аквамарин.

Lindeth Howe Pudding

Най-скъпите храни в света


Цена: 35 000 долара

Най-скъпият пудинг на света е направен от шоколадови изделия с допълнение от хавиер, злато и двукаратов диамант.

Strawberries Arnaud

Най-скъпите храни в света


Цена: 1.4 милиона долара.

В основата на десерта са ягодите поднесени с мента и сметана. Цената от 1.4 милиона долара се достига от 4.7 каратовия розов пръстен, който е принадлежал на сър Ърнест Кастел, кралски финансов съветник в Англия.

Реклама

Още от анализи:

  • Заплахата от мръсния въздух

    Казусът с мръсния въздух на София няма "да си отиде", колкото и на Фандъкова да не и се занимава с него.   Неочакваната за някои широка непоносимост към замърсяването, съществуващо (макар и може би вече в малко по-сериозен мащаб, заради влош...
  • Щом отлагаме болнични, да отложим и осигуровки?

    Държавата предлага първият ден от болничните да не се заплаща от никой - нито от НОИ, нито от работодателите. Че не им е работа на работодателите да плащат болнични, не им е, но не разбирам по каква логика и държавата е решила, че трябва да си спести...

Коментари

Реклама

Още съвети:

Представяме ви: