Най-скъпите храни в света
Храната има много функции, от това да засити вашата ежедневна нужда от витамини и вещества, до това да бъде символ на вашия лайфстайл начин на живот.

Вкусовите предпочитания могат да бъдат важна част от личната характеристика на човек.

Без значение дали ястието е скъпо струващо или ниско бюджетно, всеки може да назове своята любима храна.

За тези от вас, които имат по-изтънчен вкус към предпочитаните ястия следните шедьоври на кулинарното изкуство са задължителни за консумация.

Надяваме се, че финансовите ви възможности ще могат да отговорят на вашите лайфстайл предпочитания, защото следните 5 блюда са сред най-скъпите в света.

The Fleurburger

Най-скъпите храни в света

Цена: 5 000 долара

Бургерът съдържа Черни трюфели, които правят цената му така трудна за преглъщане. Предлага се в само в Лас Вегас, в ресторанта „Fleur“ на Хюберт Келер.

Salvatore Legacy

Най-скъпите храни в света


Цена: 8 824 долара

Четирите съставки на коктейла са на стотици години: коняк Clos de Griffier vieux от 1778г., ликьори Kummel от 1770г. и Dubb orange Curacao от 1860г. и две капки битер Angostura от 1900 г.

The Fortress Stilt Fisherman

Най-скъпите храни в света


Цена: 14 500 долара

Специалният десерт се състой от чийзкейк и мус с манго и нар. „Черешката на тортата“ е 80-каратовият аквамарин.

Lindeth Howe Pudding

Най-скъпите храни в света


Цена: 35 000 долара

Най-скъпият пудинг на света е направен от шоколадови изделия с допълнение от хавиер, злато и двукаратов диамант.

Strawberries Arnaud

Най-скъпите храни в света


Цена: 1.4 милиона долара.

В основата на десерта са ягодите поднесени с мента и сметана. Цената от 1.4 милиона долара се достига от 4.7 каратовия розов пръстен, който е принадлежал на сър Ърнест Кастел, кралски финансов съветник в Англия.

Реклама

Още от анализи:

  • Не, коронавирусът не спасява планетата!

    Широко разпространено е мнението, че заради масовото спиране на икономиките и сривът на потреблението (както на енергия, така и на ресурси) коронавирусът е повлиял добре на околната среда и природата. Това е поредната заблуда в обществото, която си...
  • В геополитиката добри и лоши няма

    Преди броени дни се случиха две събития, които накараха доста хора, интересуващи се от геополитика, да вдигнат изненадано вежди. Първо, Израел, ОАЕ и Бахрейн подписаха „историческо споразумение за мир”, заслугите за което - може би напълно заслужен...
  • Европейската война на ценности

    Сега...следете тази витиевата Брюкселска мисъл:1. Върховенството на закона ще бъде обвързано с предоставяне на средства по еврофондовете.2. Върховенството на закона включва промяна в семейното законодателство /!/ и взаимно /?/ признаване на бракове...

Коментари

Реклама

Още съвети:

Представяме ви: